Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Saffranspannkakor med kanelstekta äpplen och kolasås

Publicerad,

Här kommer ett underbart gott fredagstips till er ♥

Saffranspannkakor med kanelstekta äpplen och kolasås. Behöver jag säga mer än så?

Jag gjorde dessa ljuvliga pannkakor till lunch en dag tidigare i veckan och blev helt förälskad. Kommer garanterat göra dem snart igen! Saffanssmaken gick så bra ihop med de kanelstekta äpplena och den lena kolasåsen, och allt försvann i ett naffs.

Kanske något att testa till morgondagens helgfrukost? Eller varför inte till adventslunchen på söndag?

Oavsett när så bara lova mig att ni gör dem, okej? Detta är ett underbart recept som ni inte får missa!

Saffranspannkakor med kanelstekta äpplen och kolasås

Ingredienser (1 person):

2 ägg
2 dl mandelmjölk
2 msk potatismjöl
1/2 tsk fiberhusk
1/2 påse saffran
1 nypa salt
1 äpple
1 tsk kanel
5 färska dadlar
2 tsk smält kokosolja
1/2 dl vatten
1 krm vaniljpulver

Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt potatismjöl, fiberhusk, saffran och salt under omrörning. Stek 4 stora pannkakor i smör på medelhög värme. Skala och klyfta äpplet och stek det sedan i kokosolja på medelhög värme tills äppelbitarna blir mjuka. Pudra över kanel. Mixa sist ihop dadlar, kokosolja, vatten och vaniljpulver till en krämig kolasås.

Servera sedan pannkakorna med äppelbitarna och kolasåsen.

Inspirationen till pannkakorna fick jag från Sofie, som tipsade om att göra dem med potatismjöl. Och vilket bra tips! Kan annars tycka att det är svårt att få en bra konsistens på glutenfria pannkakor, dem dessa blev grymma!

 

Kram / Emma.

 

4 Kommentarer

  1. Väldigt goda och populär hos barnen men det gick inte alls att steka så det fick bli pannkaksröra=)

    • Kul att de gillade, men synd att de blev svåra att steka. Viktigt att använda mycket smör och att inte göra för stora! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *