Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Saffransbullar med mandelfyllning

Publicerad,
Fika
Hej 
Hittade som vanligt ett inspirerade recept på Fannys blogg som jag blev sugen på att testa – nyttiga lussebullar med mandelfyllning! Helt fantastiskt goda!
Ingredienser:
1 helt ägg
4 äggvitor
2 msk kokossocker (eller annan sötning)
1 dl kvarg
1.5 dl mandelmjöl
0.5 dl + 1,5 msk kokosmjöl
2 msk fiberhusk
2 msk pofiber
1.5 tsk bakpulver
1 msk saffransarom
3 msk äppelmos 
 
Fyllning:
1 dl dadelpuré (lägg dadlar i en burk med vatten över natten. Häll av vattnet och mixa till puré med stavmixer) och 1 dl mandelmjöl blandas ihop till en geggig massa.
Sätt ugnen på 175 grader. Börja sedan med att vispa ihop ägg och socker och tillsätt sedan kvarg och äppelmos. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke och blanda sedan ner i smeten. Rör ihop orentligt och låt sedan degen stå en stund medan du gör fyllningen.
Dela sedan degen i tolv lika stora delar och rulla dem till små korvar. Platta till och lägg på lite fyllning, rulla ihop till en bulle och lägg i formar. Pensla med äggvita och strö över hackad mandel. Grädda sedan i ugnen ca 15-20 minuter.
Låt svalna en aning – ät och njut!!!!
Kram / Emma.

1 Kommentar

  1. Jag har sett att det är många som använder sig av profiber, vad är det för något? Kan man byta ut det mot någon vanlig ingrediens? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *