Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Rödbetspaj med chevré

Publicerad,

Paj är en sån där maträtt som kräver lite mer, men som är så bra eftersom den går att förbereda! Jag brukar ofta göra pajen under dagen för att sedan bara skjutsa in den i ugnen när det blir dags för middag. Smidigt och bra!

Och paj med rödbetor! Jag har verkligen snöat in lite på rödbetor senaste tiden och är så förtjust i att kombinera betorna med någon smakrik ost så som chevre, fetaost eller ädelost! 

Den här gången blev det en rödbetspaj med chevré. Drömmigt gott ju!

Perfekt att njuta av till helgen eller att vardagslyxa med mitt i veckan – du bestämmer ♥

 

Rödbetspaj med chevré

4 personer

Ingredienser:
500 gram kokta rödbetor
2 ägg
2 ½ dl havregrädde
½ tsk salt
1 krm svartpappar
100 gram getost
10 cm strimlad purjolök

Pajdeg:
1½ dl majs
2 dl rismjöl
100 g kallt smör
2 msk chiafrön
½ dl fiberhusk
½ tsk salt
2 msk kallt vatten

1. Börja med pajdegen. Mixa majsen grovkornig i en matberedare. Tillsätt rismjöl, smör, chiafrön, husk och salt. Häll i vattnet medan mixern är i gång.
2. Krama ihop degen och plasta in. Låt vila i kylen i 10 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Skala och tärna rödbetorna. Lägg dem i en kastrull med vatten och koka dem mjuka. Håll av vattnet och låt svalna något.
4. Kavla ut degen mellan 2 bakplåtspapper till ca ½ cm tjocklek eller tryck ut den i en pajform ca 26 cm i diameter. Nagga botten med en gaffel. Förgrädda mitt i ugnen ca 10 minuter.
5. Vispa samman ägg, havregrädde, salt och peppar till en äggstanning.
6. Fyll pajen med rödbetor, getost och purjolök. Häll på äggstanningen. Grädda mitt i ugnen i ca 35 minuter.

 

Hoppas det smakar!

 

Kram / Emma.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *