Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Rödbetsbiffar med matig sallad

Publicerad,

Hallå kompisar! Nu ska ni få recept på världens godaste rödbetsbiffar! Min vän Sanna tipsade mig om dessa och HELLSKOTTA så goda de var (!!!) Jag har nog aldrig ätit godare rödbetsbiffar faktiskt.

Hemligheten i dessa biffar är parmesan som gör dem sådär härligt ostiga i smaken samtidigt som de har ett perfekt tuggmotstånd tack vare de rårivna rödbetorna. Jag serverade med dem en matig sallad som liksom blev pricken över i:et.

Rödbetsbiffar med en matig sallad var det ja! Här får ni en riktig, RIKTIGT god näringsbomb att ställa fram på era middagsbord.

Scrolla för recept!

Img 8536

Img 8530

Rödbetsbiffar

3-4 personer

500 g grovrivna rödbetor
1 hel riven parmesanost
1 dl havregryn
1/2 dl maizena
20 blad ramslök (eller 2 vitlöksklyftor om du tål vitlök)
2 ägg
2 tsk torkad timjan
1/2 tsk torkad rosmarin
1 tsk salt
1 nypa svartpeppar

Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka ramslök/ vitlök och fräs försiktigt i lite olja till det blir mjukt. Skala och riv rödbetorna grovt. Krama ur så mycket saft från rödbetorna som möjligt. Blanda rödbetor med lök, parmesanost, havregryn, maizena, ägg och kryddor. Låt stå cirka 30 minuter. Forma till biffar som du steker i kokosolja till de blir gyllene på båda sidor. Flytta över till en bakplåtspapperklädd plåt och grädda i ugnen i 10 minuter. 

Matig sallad

4 personer

4 portioner kokt quinoa
200 g fetaost
8 babyplommontomater
1/2 gurka
1/2 paprika
10 soltorkade tomater i olja
30 g ruccola
1 näve cashewnötter
1-2 nypor sesamfrön
Salt, peppar och chiliflakes

Hacka grönsaker och blanda ihop alla ingredienser.

Servera biffarna med salladen och lite matyoghurt!

Img 8531

Img 8538

Tips!

Gör en stor sats av biffarna och frys in dem! Du funkar utmärkt att frysa och att ta fram vid behov.

Kram / Emma.

6 Kommentarer

  1. Tack för tips och recept!
    Satt precis och googlade något nytt biffrecept för veckan och detta blir perfekt! Har fortfarande mycket rödbetor kvar i landet som vi måste äta upp snart 😉
    Kram <3

  2. Hej,

    Såg supergoda ut men har sett olika i olika recept så undrar om du använder förkokta rödbetor eller är det rårivna rödbetor?

  3. Det här var jättegott! 🙂 Lite pill att skala alla rödbetor. Och tar ju en stund att först steka biffarna, och sen köra dem i ugnen. Dessutom ska det vila en halvtimme. Så det var ju inte direkt någon snabb vardagsmat 🙂 Men gott var det!

    Min parmesanostbit vägde 1 kg. Tyckte det kändes lite överdrivet att ha i hela 😉 Så jag körde på 175 gram. Det blev bra 🙂 Och rödbetorna körde jag knappt 500 g skalad vikt. Kommer inte exakt ihåg vad det var för vikt med skalet på, men säkert 600 g i alla fall.

    • Kul att du gillade dem! Och ja ett kg parmesan hade kanske varit lite överdrivet, haha! Ingen snabb vardagsmat, men väl värda att vänta på! Trevlig vecka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *