Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Rödbetsbakad kyckling med sötpotatispuré

Publicerad,

Hej vänner ♥

Färgglad mat är mat som gör mig lycklig. Hjärtat skuttar alltid lite extra av glädje när maten strålar på tallriken framför mig. Ögonen äter lika mycket som smaklökarna och därför är det viktigt att maten ser bra ut. Att göra fint på tallriken och bordet, dricka fruktvatten ur vinglas, äta med finbestick och tända ljus gör hela middagen lite extra lyxig, även mitt i veckan. Ett tips på vardagslyx alltså – en enkel form av lycka för mig!

På den här tallriken fanns varm mat i form av rödbetsbakad kyckling och en alldeles underbar och krämig sötpotatispuré tillsammans med kalla krispiga grönsaker vid sidan av.  Alla små detaljer är viktiga – den gröna spenaten, riven kokos, pumpakärnor, torkade tranbär, gröna sköna oliver, paprika och tomat.

Jag har tidigare gjort rödbetsbakad lax <– (klick). Den här gången blev det dock kyckling som blev överbakad av en ny variant av rödbetstäcke. Det blev kalasbra – rödbetor är verkligen mums – både för mun och öga (hur vacker färg har den inte då?).

Riktigt bra var Pelles betyg – och då är det bra vill jag lova!

För övrigt så är vi båda väldigt förtjusta i den där sötpotatispurén. Jag måste säga till er igen – testa!

IMG_5952

IMG_5954

Ingredienser (2-3 portioner):

  • 1 stor rödbeta
  • 1 näve cashewnötter
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk näringsjäst (alt. riven pasmesan eller liknande)
  • 1/2 kruka basilika
  • Örtsalt
  • Pepparmix
  • 300 g tinad kyckling

Sätt ugnen på 200 grader. Släng i alla ingredienser utom kycklingen i en mixer och mixa till en ”rödbetskräm”. Skiva kycklingen och lägg ut i en smord ugnssäker form, salta och peppra och bred sedan över rödbetsröran. Gratinera i 15-20 minuter (beror lite på hur tjock du gör kycklingen). Under tiden gör du sötpotatispurén.

Receptet på sötpotatispurén hittar du här <– (klick).

Servera den rödbetsbakade kycklingen med sötpotatispurén och lite härliga, goda och färgglada grönsaker.

IMG_5960

Kram / Emma.

10 Kommentarer

  1. Färg gör både ögat och insidan glad 🙂

  2. Åh vad gott det lät. Jag har faktiskt rödbetor och sötpotatis i kylen och kyckling i frysen. Detta får bli lunch imorn 🙂

  3. visst måste maten vara färgglad! måste tipsa om en grej, blev så lycklig när jag hittade färgad blomkål förra veckan och insåg att den faktiskt inte är färgad som jag först trodde, utan att det finns färgade blomkålssorter naturligt. Har du sett dom? underbart att göra couscous på eller bara ha som dom är, eller som pure!

    • Yes, de har jag sett och ätit några gånger – de är vackra 🙂 Tack för tipset iallafall – ska testa göra puré på det 🙂

  4. Men gud så gott!! det måste jag pröva någon gång!

  5. Åh detta såg gott ut! Har en fråga till dig, har du testat dadelsirap? Såg det i affären igår när jag handlade och blev lite nyfiken 🙂

    • Nej det har jag inte testa, men jag VILL! Om jag vore du skulle jag köpa bums – jättebra naturlig sötning 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *