Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Risenta surdegsknäcke

Publicerad,

God morgon ♥

Att göra egna fröknäckebröd är så enkelt som det bara kan bli! 

Du blandar ihop diverse frön och hackade nötter med valfritt mjöl, olja och smaksättning, smetar ut på plåten och kör in i ugnen. Själva gräddningen tar lite tid, men eftersom det sköter sig själv i ugnen får du tid att pyssla med annat under tiden!

Och hur gott är det inte med hembakat?

För den som vill ha det ännu enklare finns även färdiga bakblandningar att köpa. Förra veckan fick jag hem en ny bakblandning från Risentas glutenfria serie. Blandningen var gjord på majsmjöl, rismjöl, pumpakärnor, linfrön, solroskärnor, surdegspulver av ris, bovetemjöl, salt och psylliumhusk.

Helt enkelt en glutenfri mix som gav helt fantastiska surdegsknäckebröd!

IMG_5749 IMG_5762

 

Bakmixen räcker till två plåtar, men jag valde att göra en plåt och använde därför halva blandningen. Jag mixade ihop 1/2 dl rapsolja med 2 dl kokande vatten och 2 2/3 dl maxmix med en elvisp under 1 minut. Därefter kavlade jag ut bakmixen mellan två bakplåtspapper och strösslade sedan över flingsalt + lite kummin och fänkål, innan jag försiktigt skar bröden i bitar och körde in i ugnen i 150 grader i sisådär 60 minuter!

Ut kom sedan ett krispigt och så himla gott bröd med smak av surdeg!

Mums!!!

 

IMG_5765 IMG_5766

 

Har ni testat baka egna knäckebröd?

 

Tre andra knäckebrödstips!

 

Kram / Emma.

4 Kommentarer

  1. Jag har fått samma, men inte hunnit testa än!

  2. Hej Emma!

    Tänkte önska ett litet inlägg här eller bara en svar på denna kommentar 🙂
    Ska ut i fjällen och åka skidor om två veckor och undrar vad du har för tips på för mat och dylikt man kan ta med sig i backen. Jag lider, precis som dig, av kraftig IBS och är väldigt försiktig med gluten och laktos. Gör all mat ifrån grunden och köper aldrig nåt färdigt. Men i skidbacken är det ju känt med grillning av korv och hamburgare, smörgåsar och oboy. Har du nåt tips på egen mat som man lätt kan göra och ta med utan att det blir dåligt eller att hamburgarna faller isär om man gör dom själv. Kanske andra tips på mat som är gott och lättvindigt och kan förberedas innan man åker 🙂

    Vet redan med mig att jag ska ta med dina helt underbara kokosfrallor och knäckebröd 😉

    Kram!

    • Vilket roligt förslag på inlägg! Ska finula på ett och försöka få upp det här innan veckan är slut! Kram 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *