Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Restaurangtips i Åre – Åre Crêperie

IMG_5983

Hej vänner ♥

Vi åt så mycket god mat när vi var uppe i Åre för ett par veckor sedan, och en av mina favoritrestauranger var Åre Crêperie och Logi som serverade de godaste galetterna och crêpen jag någonsin ätit! Så goda att vi hann med hela två besök där under vår vistelse i Åre. Det är inte ett dugg konstigt att denna restaurang i vintras listades i White Guide – maten vi åt var UNDERBAR!

Galetterna var gjorda på bovetemjöl och därmed naturligt glutenfria. Crêpen görs egentligen på vetemjöl, men det var inga problem att också få dem glutenfria. Stor tumme upp för en allergimedveten restaurang!

Crêperiet ligger i Gamla Brandstationen i närheten av Åre torg och bjuder på en mysig uteservering och härlig atmosfär!

IMG_5985 IMG_5969 IMG_5973

Galetterna liknar pizza i smaken, men har en tunnare och mer pannkaksliknande botten. Jag hade aldrig tidigare ätit något liknande, men blev helt förälskad i samma stund jag stoppade in det i munnen!

Jag provade en galett med chevre, ruccolaprosciutto, salta mandlar och honung! Alltså, bara hör vilken underbar kombinationen! Förstår ni hur GOTT det var?!

Den kombinationen var så god att jag vid nästa besök tog exakt samma, och det är lite typiskt mig (att snöa in), men varför ändra ett vinnande koncept? Hihi.

IMG_5975

Andra gången vi var där passade jag även på att äta en crêpe till efterrätt, och det var som en jättestor pannkaka med söt fyllning! Och det fanns många smarriga kombinationer att välja mellan. Om jag hade beslutsångest?! JA!!!

De gjorde min crêpe på bovetemjöl för att få den glutenfri, och fyllningen jag till slut föll för på denna godbit var kanelstekta äpplen, vaniljglass och karamellsås. Alltså, OMG!!!

Crêpes är verkligen underskattat! 

IMG_6299

 

Är ni i Åre – missa inte Åre Crêperie!!!

 

Kram / Emma.

2 Kommentarer

  1. Ser ju tokmysigt ut 🙂
    Galet gott verkar det oxå! Underbart med restauranger som är så flexibla och fixar glutenfritt även till dessert!!
    Den desserten alltså..nästan så jag får testa det hemma 🙂

    Har du några restaurangtips i Karlstad? Ska dit med en vän i höst 🙂

    • Ja visst gör det! Jag tokälskar restauranger som blir mer och mer medvetna om allergier och anpassar. Känns liksom inte som att det är ett problem på vissa ställen 🙂 Åh, restauranger i Karlstad!! Jag är väldigt förtjust i Happy Kitchen (godaste sushin i stan), Blå och Via Appia. Har även hört gott om Pinchos, men inte testat själv än 🙂 Zest och Redfellas har goda och nyttiga alternativ på lunch och fika (rawfood). Är vädret bra rekommenderar jag en sallad på Café klaras som ni kan ta mer er ut i solen. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *