Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Renskavsgryta med mos

Publicerad,

 

IMG_5453

 

Hej vänner ♥

Är det något jag älskar så är det riktig mat, hemlagad från grunden. Husmanskost kan vi säga helt enkelt, självklart med härliga och färgglada grönsaker till. Det är mat som jag är uppvuxen med och som jag lärde mig älska tidigt i livet.

Någon potatismänniska har jag dock aldrig varit, men däremot så älskar jag potatismos (utan klumpar). Det kan typ vara det godaste som finns till en krämig gryta med mycket svamp och mört kött.

Den här gången blev det en renskavsgryta till potatismoset, och den grytan alltså!!!

Mhmmmm… säger jag bara!

Inspiration till receptet kommer härifrån!

 

IMG_5451

 

Ingredienser (2 personer):

  • 240 gram renskav
  • 2 dl frysta kantareller
  • 1 rödlök
  • 3 enbär
  • 2,5 dl vatten
  • 1 msk kantarellfond
  • 100 gram phiadelphiaost
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1/2 tsk honung
  • majsstärkelse till redning
  • salt och peppar

Skala och skiva löken. Krossa och hacka enbären. Fräs sedan renskav, lök, svamp och enbär i smör. Tillsätt vatten, fond, phiadelphiaost, senap och honung. Låt koka upp och småputtra. Red eventuellt med lite majsstärkelse utrört i vatten och smaka av med salt och peppar.

Servera med mos och lingonsylt!

Moset gör jag genom att koka mjölig ekopotatis tills den är lagom mjuk. Därefter häller jag av vattnet, lägger i en stor klick smör, örtsalt och svartpeppar och stampar med en potatisstamp. Därefter häller jag på uppvärmd mjölk och kör sedan några varv med elvispen!

Vips! Världens godaste potatismos!!!

 

IMG_5450

 

Passar lika bra till vardagsmiddag som till helgens middag!

 

Kram / Emma.

1 Kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *