Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Receptbomb till trerätters

Publicerad,

Hej snyggisar

Nu kommer ett inlägg med bilder och recept från fredagens middag!


Förrätt

Varmrätt

Varmrätt

Efterrätt

Förrätt: Tomatsoppa med parmesansticks och fetaostcréme – recept hittar du här (vi hade i lite chilisås, extra grädde och sambal oelek också).
Varmrätt: Ostfyllda potatishalvor, kyckling, basilika- och parmesanostsås.
Efterrätt: Kokostoscakaka med vispad grädde och hallon – receptet hittar du här.

Varmrätten var en blandning av Martin Sundbäcks potatishalvor, stekt kyckling och Kristins basilikasås.

Ostfyllda potatishalvor (4 pers):
4 bakpotatisar
100 gram riven prästost
25 gram smält smör
1 tsk salt
peppar
1/2 dl mjölk
1-2 vitlöksklyftor

Dela potatisarna på mitten och kör in i ugnen tills de blivit mjuka. Ta sedan ut dem och gröp ur innehållet och blanda med ost, smör, mjölk, salt, peppar och vitlök. Lägg tillbaka innehållet i potatisskalet och kör in i ugnen igen till de fått fin färg.

Kycklingen stekte vi i salt, peppar och basilika till de fått lite färg och körde in i ugnen tills de var genomstekta, tog ut dem och skivade upp dem.

Basilika och parmesanostsås:
2 dl vispgrädde
1/2 dl vatten
1/2 tsk vetemjöl
1 kruka basilika
1/2 dl hackad persilja
2 krm salt
1 tsk citronsaft
1 msk riven parmesan (vi hade i lite extra ost och citron)

Vispa samman och koka upp grädde, vatten och vetemjöl. Hacka och tillsätt basilika och persilja och ge såsen ännu ett uppkok. Mixa såsen och smaka därefter av med salt, citron och parmesan. Rekommenderar verkligen den här såsen, då den var jättegod!

Nu ska jag börja med lördagens middagsmys. Ikväll ska vi gå bort till Lina och Martin och kolla på Breaking Dawn. Jag har inte sett den sen den gick på bio så jag ser verkligen fram emot att se den, världens bästa film 🙂 Hihi!

Kram på er / Emma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *