Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Recept rawfood semla

Publicerad,

När mina svärföräldrar kom på besök för att fira min födelsedag förra helgen gjorde jag rawfoodsemlor till fikat! Jag var lite osäker på om jag skulle våga bjuda svärfar på sockerfritt fika (han är lika svårflirtad på sånt som Pelle var i början, hehe), men oj vad han lovordade dessa! Det är så himla roligt när mina experiment blir lyckade!

Även Pelle och svärmor mumsade i sig och nämnde flera gånger hur goda de var, och jag är beredd att hålla med, såklart! Jag älskar ju rawfoodfika! Och semlor! Ska jag vara helt ärlig har jag redan hunnit baka dem två gånger till efter att svärmor och svärfar var här, och vi kommer garanterat att mumsa på dem fler gånger framöver!

Vill ni njuta av en extra god fika i helgen? Gör dessa! Jag lovar, de är helt fantastiskt goda ♥ 

↓↓↓  Skrolla för recept  ↓↓↓

 

Recept rawfood semla

4 semlor

Ingredienser:

2 dl cashewnötter
2 msk kokosolja
10 färska dadlar
2 krm kardemumma
2 krm vaniljpulver

Kärna ur dadlarna och mixa sedan ihop alla ingredienser till en krämig smet. Rulla fyra bollar och ställ in i kylen så de får stelna. 

Mandelmassa:

1/2 dl mandelmjöl
5 färska dadlar
1/2 tsk vatten
1/2 tsk kokosolja
1/2 nypa salt
1 krm vaniljpulver

Kärna ur dadlarna och mixa ihop till en krämig mandelmassa.

Ta ut semmelbullarna från kylen och skär av locket. Fyll med mandelmassa, en klick vispad kokosgrädde (det funkar ed vanlig grädde också, men då blir det inte rawfood) och lägg sedan på locket och servera!

 

Bästa grejen med rawfoodfika? Det går otroligt snabbt att slänga ihop eftersom det inte behöver någon tid att bakas i ugnen!

Hoppas ni får en fin helg!

 

Kram / Emma.

 

9 Kommentarer

  1. Testade att göra dessa semlor idag till fikat. Och mums, vad goda de blev!! Som du berättar om din svärfar är min familj ibland lite svårflörtad när det gäller ”sådana här” grejer, men även de tyckte det var gott! Ska definitivt göras flera gånger! ❤️

  2. Vad anvönder du för kokosgrädde? Råkade köpa matlagnings-kokosgrädde.

  3. Toppengoda! Bra recept smakade som semla.

  4. Så goda!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *