Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Recept mammas granola

img_7153

God morgon sötnosar ♥

Mammas granola är den absolut godaste granolan som finns!

Den är sprängfylld med krispiga nötter och frön, och har en mild smak av vanilj och kokos. Mums med massa favoriter i en och samma burk! Alla nötter ger dessutom en rejäl boost av nyttiga fetter som också mättar bra och gör magen glad!

Under de senaste veckorna när jag mått dåligt har jag ätit mängder av yoghurt och havregurt eftersom det har gått enkelt att äta och samtidigt smakat helt okej! Har mest toppat med vanliga flingor som jag nu börjar tröttna rejält på…

Gissa om jag blev överlycklig när mamsen överraskade med en burk av hennes nygräddade granola förra veckan?! ÖVERLYCKLIG!

Nu känner jag att jag bara måste dela med mig av receptet till er! Den här granolan får ni INTE missa!!!

Den är enkel och så himla god ♥

img_7157 img_7155

Recept mammas granola

Ingredienser:

  • 200 g hasselnötter
  • 200 g valnötter
  • 200 g mandel
  • 200 g paranötter
  • 2 dl solrosfrön
  • 2 dl pumpakärnor
  • 1/2 dl chiafrö
  • 4 msk kokosolja
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 dl kokoschips

Sätt ugnen på 225 grader. Häll nötterna i en mixer och kör snabbt så att nötterna hackas grovt. Blanda ner solrosfrön, pumpakärnor och chiafrö i nötblandningen. Smält kokosolja och blanda ihop med vaniljpulver. Rör sedan ner kokosvaniljen i nötblandningen och blanda väl. Häll upp på en bakplåtspappersklädd plåt och rosta i mitten av ugnen i 15 minuter. Rör om efter halva tiden. Ta ut och blanda ner kokoschips. Låt svalna och häll upp i en vacker glasbruk!

img_7160

Alltså, jag LOVAR er – finns ingen godare granola än denna!!!

Förutom som topping på yoghurt passar granolan bra som strössel på glass eller pannkakor, som topping på gröt och smoothies, eller till kvarg, keso eller fil!

Ett perfekt tillbehör till både frukost och mellis!

 

Kram / Emma.

4 Kommentarer

  1. Marie Andersson

    Vilken underbar mamma du har Emma:) Skickar kramar till er båda två och sänder dig många tankar och önskningar om att du snart ska må bättre i din graviditet <3

    • Ja hon är underbar <3 Tack för din omtanke och dina kramar! Skickar flera stycken tillbaka till dig! Ta hand om dig fina du <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *