Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Recept gulaschsoppa med köttfärs

Publicerad,

Jag blev så sjukt sugen på gulaschsoppa här en dag under jullovet att jag direkt gick och tog upp ett paket älgfärs från frysen som fick tina under dagen!

Åh, gulaschsoppa! Varför äter vi inte det oftare? Kan inte minnas när jag åt det sist, det måste vara år sedan! Vi har massa älgfärs i frysen som behöver ätas upp och nu vet jag vad jag ska göra storkok på framöver – gulaschsoppa! Jag är en av de som föredrar gulaschsoppa med köttfärs före köttbitar. Tycker det är godare!

Dessutom var soppan uppskattad av hela familjen! Till och med lilla Elsa som matvägrat pga. tandsprickning under flera dagar åt med god aptit. Gissa om jag jublade av glädje inombords? Finns inget som gör mig så glad som när ungen äter det jag lagat, hehe.

Den här soppan kommer vi helt enkelt äta mer av framöver! Den är både god, lättlagad och värmer gott i kylan såhär års!

 

Gulaschsoppa med köttfärs

Ingredienser (4 personer):

500 g älgfärs
5-10 cm purjolök (gröna delen vid fodmap)
8 små potatisar
2 stora morötter
1/2 dl tomatpuré
390 g krossade tomater
2 msk grönsaksfond
5 dl vatten
2 tsk spiskummin
2 tsk paprikapulver
3 dl grädde
1 msk persilja
1 paket fetaost
salt och peppar
Smör

Bryn köttfärs i smör. Hacka purjolöken, skala och riv morötterna samt skala och tärna potatisen. Lägg ner grönsakerna i köttfärsen och stek allt några minuter på medelhög värme. Blanda ner tomatpuré, krossade tomater, kryddor, fond och vatten. Koka sedan soppan tills potatisen blivit mjuk. Tillsätt grädde och persilja. Smaka av med salt och peppar. Jag tog ett par slevar till Elsa innan jag saltade soppan så att även hon kunde äta av den.

Servera soppan med smulad fetaost och ett gott bröd!

 

Tips på bröd att servera till 

> Cashewnötslimpa

> Havrefrallor

> Stekpannebröd

 

Hoppas det smakar!

 

Kram / Emma.

 

2 Kommentarer

  1. Tack för receptet till en väldigt god soppa som hela familjen älskade. Din blogg är så inspirerande och bra 🙂

    • Åh så glad jag blir att ni gillade den, och att du tycker bloggen är inspirerande och bra <3 All kärlek till dig och din familj! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *