Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Recept cashewnötslimpa

Publicerad,

IMG_6614

Hej vänner ♥

Jag har en brödnyhet jag bara måste dela med mig av, för det här brödet, det kan vara det godaste jag någonsin bakat! Det får smaklökarna att jubla och det vill ni inte missa.

En cashewnötslimpa! 

Så fruktansvärt jäkla gott att jag inte kan beskriva det på annat sätt. Ni får en uppmaning från mig – och det är att testa det här brödet!

Det är ett enkelt bröd som är svårt att misslyckas med. Det ska inte jäsas, utan du blandar bara ihop ingredienserna och skjutsar in det i ugnen en timme. Sedan har du ett rykande färsk bröd fullproppat med bra grejer som mättar och ger dig fin energi. Hur bra?

IMG_6590IMG_6598

Ingredienser:

5 dl cashewnötter

4 dl bovetemjöl

2dl havregryn

1 dl havremjöl

1/2 dl chiafrö

1 tsk fiberhusk

2 tsk bikarbonat

1 tsk salt

2 tsk brödkryddor

1 rivet äpple

5 dl yoghurt

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa cashewnötterna till ett mjöl och blanda sedan ihop med övriga torra ingredienser. Riv ner äpplet och blanda sedan ner yoghurt och rör om tills du får en jämn och kladdig deg. Lägg bakplåtspapper i en brödform och klicka i smeten. Avsluta med att toppa med solroskärnor och pumpakärnor, klipp bort rester från bakplåtspappret och låt den sedan stå i ugnen 1 timme (OBS – efter 45 min kan du behöva lägga på lite folié så att inte ytan bränns). Ta ut brödet och låt det svalna helt innan du skär i det.

Ät med dina favoritpålägg förslagsvis till frukost, som melllis eller till en god soppa!

IMG_6601IMG_6612

Jag brukar ofta baka på kvällen och sedan låta brödet svalna under bakduken på natten. När jag kommer upp på morgonen efter har jag alldeles färskt och nybakat bröd till frukost. Mmmmh, så underbart! ÄLSKAR ju nybakat bröd till frukost ♥

 

Prova också!

NÖTLIMPA MED HASSELNÖTTER

 

Kram / Emma.

14 Kommentarer

  1. Lovar att testa. Låter supergott 🙂

  2. Men jag smäller av, gud så gott! Måste testa 🙂

  3. Men hallå..
    Vilket bröd!!
    Låter ju kalasenkelt att baka och ser ljuvligt ut 🙂

  4. Härliga ingredienser i brödet, glutenfritt, det är något för mig 🙂 Ska testas i helgen! /S.

  5. Oj vilket smarrigt bröd! Vad kan man ta istället för rivet äpple då min mage reagerar på det? 🙂

  6. Tack för receptet. Vad kan man ta istället för cashewnötter? Tack för svar 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *