Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Rawfoodmiddag med solgul polenta och krämig champinjonragu

Publicerad,
Hej vänner 
 
Jag är ensam hemma ikväll och passar på att testa ett nytt recept från boken ”pigg och glad med rawfood” till middag – polenta med krämig champinjonragu.
 
Så fasligt gott. Och mättande!
 
Den där champinjonragun var inte dum. Inte dum alls. Och polentan var farligt god – krämig, mild och smakrik!
 
 
Receptet nedan är för en person
 
Polenta:
1,5 dl djupfryst majs
1 dl cashewnötter
1/2 msk finhackad charlottenlök
Vitlökspulver
Örtsalt
Pepparmix
1/2 msk färskpressad citronsaft
 
Häll cashewnötter, lök och kryddor i en mixer och mixa det noga. Häll sedan massan i en skål. Häll majs och citronsaft i mixern och mixa till en ”smet” och blanda sedan ihop det väl med ”nötmassan”.
 
Champinjonsås:
1,5 dl campinjoner
1/2 dl olivilja
1/4 dl vatten
1 dadel
1 tsk balsamvinäger
1 msk hackad persilja
Vitökspulver
Örtsalt
 
Häll olivolja, campinjoner, vatten, balsamvinäger, dadel, örtsalt, persilja och vitlökspulver i mixern och mixa d´tills det får en flytande konsistens. Häll såsen i en skål.
 
Campinjonragu:
2 dl champinjoner
1 selleristjälk
Färsk timjan
 
Hacka champinjoner och selleri och blanda ihop med champinjonsåsen med hackad timjan och servera tillsammans med polentan.
 
 
Jag har haft en sån galet skön dag idag!
 
Fick en avbokning när jag kom till gymmet i morse och passade därför på att morgonträna själv. Vi är nu inne på vecka 3 i plankutmaningen så det var bara att börja köra för min del. Skrapade ihop hela 12 minuter mellan seten vilket känns som en bra start! Det är himla smidigt att samla minuterna under gympasset – varför stå och vila när du kan planka?
 
Två PT-kunder och en behandling senare var klockan dags för lunch och jag hoppade på cykeln hem, där jag svirade om till bikini och avnjöt lunchen på balkongen. Och där blev jag kvar, i solen på balkongen alltså. Låg hela eftermiddagen och gottade mig! 
 
Efter middagen blev det en promenad med bästa vännen i kvällssolen (både nytta och nöje samtidigt) och nu ska jag ta en lång dusch och sedan krypa upp i soffan och se finalen av Biggest Looser och äta lite fruktglass och hemgjorda bountys
 
Det kallar jag bra tisdag!
 
Kram / Emma.

2 Kommentarer

  1. Det är tisdag idag haha, bra koll 🙂

    Svar:
    Haha, ja det är det ja 😀 tack för påminnelsen!
    Emma Barremyr
  2. Hemmagjorda bountys låter spännande! Har du något recept? 🙂

    Svar:
    Det kommer senare i veckan 🙂
    Emma Barremyr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *