Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Raw ”linguine” med macadamiamozzarella och paprikasås

Publicerad,

Hej ♥

Igår åts det Raw ”linguine” med macadamiamozzarella och paprikasås till middag här hemma (ännu en rätt inspirerad från ”Pigg och gald med rawfood”). Och ja, både hon och han (han med en kycklingbit till) tycket att det var en rätt som borde höjas i skyn! Det är helt underbart vad krämigt och gott det är att göra sås på nötter. Tillsammans med rå grönsakspasta blir det både krämig och knaprigt på samma gång. Helt fantastiskt!

Fort går det också. Inget som ska kokas, stekas eller tillagas i ugnen. Det är bara att mixa ihop ingredienserna och servera!

Och vilken LYX det är med alla färgglada färger! Det är knappt så att jag vill äta upp maten som ligger så vackert på tallriken framför mig. Det är så fint att se på. Fast jag kan ju såklart inte hålla mig så länge ändå, när det ser så gott ut, färgglatt och inbjudande!

Nej, mums är vad det är!

IMG_5264

IMG_5269

Macadamiamozzarella:

  • 2 dl macadamianötter
  • 2 dl cashewnötter
  • 2 tsk citronsaft
  • 1 msk tamari
  • 1/2 dl vatten
  • 1/2 tsk havssalt
  • 1/2 tsk peppar

Mixa alla ingredienser i en matberedare tills det får en krämig konsistens och tillsätt vid behov lite extra vatten.

Paprikasås:

  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 dl pinjenötter
  • 8 soltorkade tomater
  • 1 msk citronsaft
  • 1 msk tamari
  • 3/4 dl vatten

Lägg alla ingredienser i mixer och mixa till en krämig sås. Tillsätt lite vatten i taget.

Linguine:

  • 4 skalade morötter
  • 4 skalade palsternackor
  • 15 basilikablad
  • 20 körsbärstomater

Skala grönsakerna med en potatisskalare och kasta skalet. Fortsätt sedan att skala strimlor av morötterna och palsternackorna. Vänd ner dem i en skål och blanda ner hackade tomater och basilikabladen. Blanda sedan ihop linguiningredienserna med macadamisamozzarellan och fördela på två fat. Jag valde sedan att hälla paprikasåsen ovanpå ”pastan” och dekorera med basilika.

IMG_5273

IMG_5271

Kram / Emma.

4 Kommentarer

  1. Vi gjorde någonting liknande igår fast med sötpotatis”pasta”.
    Helt raw blev dock inte måltiden då jag rostade paprikan i ugnen för mer smak, men det kan man göra hur man vill med. Fantastiskt gott blev det i alla fall med många fina smaker som kom fram. Tummen upp från både mig och Mr!

    Kram

  2. Detta ser otroligt gott ut så det blir nog min första raw- middag! Men måste fråga…vart kommer mozzarellan in i det hela? Kanske bara jag som är trög

    • Det tycker jag! Hoppas du kommer gilla den 🙂 Såklart är det ingen mozzarella i receptet, utan det bara kallas så då det blir en ”nötost” 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *