Raw hirsgröt med lime och kokos
![](https://emmabarremyr.vimedbarn.se/wp-content/uploads/sites/312/2013/06/img_4362_51bf5d6d9606ee5aa22a8f3e.jpg)
![](https://emmabarremyr.vimedbarn.se/wp-content/uploads/sites/312/2013/06/img_4363_51bf5d76e087c32e7bce4a79.jpg)
![](https://emmabarremyr.vimedbarn.se/wp-content/uploads/sites/312/2013/06/img_4367_51bf5d809606ee5a4979d01a.jpg)
Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr
Vilka härliga mattips du bjuder på varje dag. Kan inte bli annat än inspirerad!
Låter kul!
Pelle kan väl laga sin egen mat. Det är väl ändå 2013 🙂
Jag är också himla nyfiken på raw food och försöker få in det ett antal gånger i veckan. Frukost och desserter äter mannen med glädje.
Middagarna är han inte lika fascinerad av – om jag inte lägger till kyckling eller fisk till det. Då funkar de plötsligt fast det är samma mat 😉 Tror det sitter mycket i huvudet på honom som egentlign är ganska öppen för det mesta i matväg annars…
Jag är väldigt förtjust i raw food, i synnerhet när det kommer till sötsaker 😉 Helt fantastiskt vilka kreationer man kan få ihop. De sällsynta tillfällen då jag äter "riktigt" fikabröd/efterrätt tycker jag inte alls att det är lika gott längre.
Så här års, när även resten av maten gärna äts "rå" blir det mycket raw food även till frukost, lunch och middag även om jag egentligen inte aktivt tänker på det.
Önskar dig en fortsatt fin dag!
Kram
Jag ar absolut pa! Ater ungefar 60% raw som det ar men vill verkligen prova pa att kora hela vagen under en liten tid, for att se hur det ar. Sommaren ar ju ratta tiden att gora det pa 🙂
Låter fantastiskt gott, vill så gärna testa! Men, läste om hirsen och det står "Hirs innehåller ett slags bitterämne kallat saponiner som tas bort med kokande vatten och innan tillagning bör man därför alltid skölja hirsen i kokande vatten."
Hur förhåller du dig till att fabrikören rekommenderar att man först kokar den i förhållande till receptet på gröten? Är inte särskilt påläst när det gäller hirs, så är nyfiken på din syn på det:)
Ja, testa på:) Spännande att höra hur magen mår!! KRAM
Jag älskar hur kreativ man blir med rawfood och hur fantastiska smaker man upptäcker! Vill dock höja ett varningens finger angående rawfood och magproblem. Gjorde nån slags detox för ett par år sen, delvis för att få bukt med min ibs. Åt enbart rawfood i tio dagar och min mage strejkade och bråkade mer än vanligt. Rå mat kräver ju mycket arbete av magen så det bästa är nog att trappa upp det successivt.