Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Raw chokladkaka

Publicerad,
Hej vänner 
 
På nyår gjorde jag en chokladkaka a rawstyle med recept från Sofie. Alltså helt ärligt, det kan ha varit något av det godaste. Godaste någonsin faktiskt. Tillsammans med en hemgjord kokosglass, söta hallon och blåbär blev det bara sådär perfekt, helt enkelt.
 
Kakan är superenkel att göra och det går på några minuter. Bara att mixa alla ingredienser och trycka ut i en form. Strö över kokos och låt stå i kylen en stund. Färdig att ätas!
 
Dadlarna ger en naturligt söt smak. Mandel och kokosolja bidrar med finfina fetter, massa vitaminer och mineraler och mättande proteiner (mandel). Kakaon ger antioxidanter och mineraler och gör kakan så nyttig och bra att den funkar lika bra att ätas till frukost som till mellis eller efterrätt. Vilken bra godsak, ellerhur?
 
 
Ingredienser:
3 1/2 dl sötmandel
12 urkärnade dadlar
3 msk kokosolja
1 tsk vaniljpulver
1 krm salt
1 dl ekologiskt kakao
3-6 msk vatten
Kokosflingor
 
Mixa mandeln till ett mjöl och tillsätt sedan övriga ingredienser. Mixa tills allt blir en kladdig deg. Därefter trycker du degen i en form, strör över kokosflingor och ställer in i kylen en stund så kakan får stelna lite.
 
 
Denna kaka kommer garanterat göras fler gånger. Garanterat!
 
Kram / Emma

3 Kommentarer

  1. Tack för din fina kommentar 😀 Jag är också väldigt nöjd med det nya utseendet. Men som tur är det på bloggplatsen väldigt lätt att ändra på sitt utseende, man laddar bara upp bilder som vanligt. Som jag har förstått det är det jättekomplicerat på blogg.se att hålla på med html koder för att ändra.

    Åh den där kakan är verkligen underbar! Min 16-års tårta 😀

    Ha en fin dag!

    Svar:
    Ja att göra om på blogg. se är inte det lättaste. Jag behöver verkligen fixa ny bloggdesign, men måste ta hjälp för jag kan verkligen inte :(Har redan hunnit göra kakan en gång till, hehe. Mumsmums 😀
    Emma Barremyr
  2. Mmm så gott! Påminner om en jag gjort tidigare! Så enkelt, gott och nyttigt 😉

  3. Låter väldigt gott! Men tror du att man kan använda vanligt mandelmjöl istället? 🙂

    Svar:
    Absolut, visst kan du ta mandelmjöl 🙂
    Emma Barremyr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *