Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Raw banan- och kokoscheesecake

Publicerad,

Hej vänner ♥

Som avslut på den här veckan bjuder jag på en underbar raw cheesecake med banan och kokos!

Det är en sån där nyttig godsak som ger dig fullt med näring, men även P O R R  I  M U N N E N 🙂 Den innehåller massa nyttiga fetter från kokos och cashewnötter och naturlig sötma från bananer, dadlar, vanilj och en dutt agavesirap!

Hoppas ni gillar den!

IMG_9535

IMG_9554

IMG_9546

 

Ingredienser (en liten form, 12 cm i diameter, gör du större – dubbla)

Botten

  • 8 dadlar
  • 1 dl cashewnötter
  • 1 krm vaniljpulver

Fyllning

  • 2 dl kokosflingor
  • 2 dl cashewnötter (blötlagda i 4-5 timmar,)
  • 1/2 dl kokosolja
  • 2 ekobananer
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1 msk agavesirap

Mixa dadlar, cashewnötter och vaniljpulver till ett crunch och tryck ut i en liten springform (jag använde 12 cm). Häll bort vattnet från cashewnötterna och mixa ihop dem till en kräm tillsammans med kokosflingor. Tillsätt sedan bananer, kokosolja, vaniljpulver och agavesirap. Häll upp i formen och toppa sedan med kokoschips. Låt stå i frysen minst 3-4 timmar så att den blir riktigt kall och ”glassig”.

Ät som hälsosam fika, mellanmål, kvällsfika eller efterrätt!

PS. är du allergisk kan du byta ut nötterna mot solroskärnor.

IMG_9541

IMG_9558

 

Lite sent som en efterrätt på alla hjärtans dag kanske, men varför inte prova i helgen?

 

Jag ska alldeles snart stänga ner jobbet för idag och ägna mig åt lite yoga innan en trerätters står på menyn idag! Det är standard hos oss på alla hjärtans dag och det är Pelles som lagar. Och jag äter! En himla fin tradition om jag får säga det själv 🙂

Hoppas att ni får en fin kväll!

Kram / Emma.

13 Kommentarer

  1. Gott!! Jag gjorde en himla god gluten och mjölkfri chokladmousse igår, om du gillar choklad måste du prova den 🙂 Recept finns på min blogg 🙂

  2. Åh, tänkt att den är helt raw! Ser fantastiskt gott ut 🙂

  3. Goda och nyttiga ingredienser. Det gillar jag 🙂

  4. Måste bara säga att jag älskar din blog 🙂 Man blir så motiverad att äta nyttigare och lära sig mer om kost på en biologisk och kemisk nivå 🙂

  5. Håller med tidigare kommentarer! Jättefin blogg och man blir verkligen motiverad! 🙂

  6. Åhh ser helt underbar ut!!
    Om man använder solroskärnor istället, ska de då vara samma mängd och blötläggas lika länge? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *