Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Raggmunk och kalkonbacon

Publicerad,

IMG_9501

 

Hej vänner ♥

Pelles absoluta favoritmat är raggmunk/ råraker med bacon och lingonsylt, och han skiner alltid upp och blir så himla glad varje gång det står på middagsmenyn och matbordet framför honom. Därför är det extra roligt att laga just den rätten, för att jag vet att det gör min pojkvän så otroligt glad.

Jag själv är också väldigt förtjust i själva raggmunkarna, och äter dem mer än gärna, men just bacon och fläsk tillhör inte mina favoriter. Jag är inte så förtjust i fläskkött över huvud taget och just därför brukar jag köpa kalkonbacon istället. Jag tycker att det är ett hälsosammare alternativ som inte är ”rött kött” och inte innehåller så mycket mättat fett. Ett tips om ni vill variera hemma hos er!

Vi serverade våra raggmunkar och den stekta kalkonbaconen med lingonsylt och färgglada grönsaker!

Det var riktigt mumsigt!

 

IMG_9495

 

Ingredienser:

  • 800 gram fast potatis
  • 1 dl bovetemjöl
  • 1 dl majsmjöl
  • 5 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • smör till stekning

Vispa samman mjölk och mjölk och knäck sedan i äggen och tillsätt salt och peppar. Skala och finriv potatisen och blanda ner den i smeten. Stek plättar/ pannkakor i smör tills de är gyllenbruna på båda sidor. 

Servera med stekt bacon/ fläsk/ kalkonbacon och lingonsylt!

 

IMG_9496

 

Raggmunkarna är glutenfria!

 

Kram / Emma.

2 Kommentarer

  1. Oj vad gott det ser ut! Raggmunkar gjorde min mamma ofta när jag var barn. Nu fick jag sug tillbaka efter det. Tack för tipset och ha en härlig helg! 🙂

    • Samma här! Det är så härligt med hemlagad husmanskost som man ofta åt när man var liten – går mer och mer tillbaka till det 😀 Ha en fin helg du med! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *