Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Rabarber- och hallonpaj

Publicerad,
Hej 
Rabarbersäsongen är här, och vem gillar inte rabarberpaj?
Till kvällsfikat igår blev det nytt bakexperiment som jag haft suget efter ett bra tag och resultatet blev såå bra! En mumsig rabarber- och hallonpaj. Inget socker, inget vitt mjöl och inget smör. Lagom sött och gott – fast sött från naturliga ingredienser såklart och en hel hög med nyttiga fetter.
Passar lika bra till förmiddagsfikat som till mellanmål, efterrätt eller kvällfikat.
Ingredienser:
3 dl skalad och hackad rabarber
2 dl hallon
2 msk honung
1 dl kokosmjölk
2 msk chiafrön
10 dadlar
1 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
2 msk kokosolja
1 tsk vaniljpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop rabarber, hallon, honung och kokosmjölk och häll sist i chiafrön. Låt det svälla ihop en liten stund innan du häller rabarber- och hallonsmeten i en fettad form (15×20 cm). Mixa dadlar och kokos till en massa och tillsätt sedan mandelmjöl, vaniljpulver och kokosolja. Mixa lite till och smula sedan över ”smuldegen” över rabarber- och hallonsmeten. Grädda i 15-20 minuter. Låt sedan pajen svalna en stund och servera den som den är eller med t.ex. vispad grädde, turkisk yoghurt eler kvarg.
Tummen upp från hela familjen!
Så varsågoda! Njut nu av en himmelsk rabarber- och hallonpaj i veckan!
Kram / Emma.

15 Kommentarer

  1. =) mums. Har inge rabarber, men när semestern tar vid och jag åker till landet ska här ätas massa sådant 🙂 tack för receptet.

    Svar:
    Lyx att ha sånt på landet 🙂 Hoppas pajen ska smaka! 😀
    Emma Barremyr
  2. pajen låter väldigt fräsch, och att passa bra på sommaren! Gott med mycket kokos!

    Svar:
    Ja den blev himla bra 😀 kokos är verkligen en favorit!
    Emma Barremyr
  3. Sv. 🙂 Ja, underbart…så härligt att bara kliva ut och plocka i trädgården =)

  4. Verkar mums, ska testa den fast med äpple!

    Jag har en konstig fråga haha, men hoppas du förstår. Jag undrar om man tränar regelbundet och äter hälsosamt övrigt, hur "mycket"/"ofta" kan man äta onyttigt utan att resultaten av träning och rätt kost försämras? Syftar då nu på sommaren, då jag väldigt gärna äter glass med kompisar och så

    Svar:
    Det här är omöjligt för mig att svara på då det beror på så många olika saker! Jag skulle säga att äta med måtta är alltid bra. Vi kan äta av allt, men inte alltid, och en glass då och då nu på sommaren skadar dig verkligen inte! Så njut av glassen du 🙂
    Emma Barremyr
  5. Vilken typ av kokosmjölk använder du? Tack för en superinspirerande blogg!

    Svar:
    extra krämig i tetrapack från santa maria 🙂
    Emma Barremyr
  6. Mmm…rabarber hör verkligen sommaren till. Gillar den syrliga smaken som gifter sig bra med andra, lite sötare bär och/eller frukter.

    Jag går sällan efter ett recept när jag skall göra paj utan blandar ihop lite vad jag känner för/har hemma till en lagom smulig massa. Detta lät dock väldigt gott så det skall jag testa!

    Kram

    Svar:
    Jag gillar också den syrliga smaken från rabarber! Gillar syrligt över huvud taget 🙂 Hoppas du gillar pajreceptet iallafall 😀
    Emma Barremyr
  7. Lägg upp recept på kladdkakemuffins 😀

    Svar:
    Det kommer 🙂
    Emma Barremyr
  8. Testade göra den här alldeles nyss fast med persikor och hallon. Så sjuuuuukt god, man hamnade ju i himlen 🙂

    Svar:
    Hihi! Visst gör man 🙂 så kul att du gillade!
    Emma Barremyr
  9. Jag måste testa, låter supergott!!
    Helt underbart att man kan baka så mycket gott som gör gott för både kropp & knopp!!

  10. Vilket underbart recept! Jag bjöd på detta i helgen och det blev succé! Har gjort ett litet fan-inlägg till dig här: http://kroppochkost.se/?p=1323
    /Gabriella

  11. Min dotter bjöd på dessa små godingar i helgen och det var något av det godaste jag har smakat, dessutom med väldigt bra innehåll 🙂

  12. Hur många personer räcker denna sats till? Ska ordna fest om ett par dagar och funderar på att göra denna paj till efterätt, den ser verkligen fantastiskt god ut 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *