Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Pumpasoppa med limemarinerade räkor

Hej vänner ♥

ibsfri.se som går går IBS-skolan online för just nu finns även IBS-anpassade recept att ta del av!

S Å  H I M L A  B R A !

I helgen gjorde jag en variant av deras pumpasoppa med limemerinerade räkor som blev otroligt god! En sak som jag varit lite rädd för med FODMAP är att jag inte ska kunna äta gott, framför allt under elimineringsfasen som kan vara upp till 6 veckor. Men jag har redan upptäckt att det ju finns massa gott att äta ändå. Så det här ska nog gå bra 🙂

Pumpasoppan har ett härligt sting från både ingefära, cayenne och chili, och är som sagt anpassad till en IBS-mage! Den placerar jag direkt på nya favoritlistan 🙂

IMG_5829 IMG_5835

 

Ingredienser:

  • 1 kg butternut pumpa
  • 500 gram oskalade räkor
  • 3 dl kokosmjölk
  • 2 dl vatten
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • 1 dust chilipulver
  • 1 lime
  • Salt och peppar
  • Grekisk yoghurt

Sätt ugnen på 200 grader. Dela pumpan och kärna ur den. Lägg sedan bitarna på en bakplåtspappersklädd plåt och baka sedan pumpan i ugnen tills den blir mjuk. Ta ut och låt svalna och gröp sedan ur köttet. Lägg pumpaköttet i en kastrull och mixa sedan ihop med kokosmjölk och vatten. Krydda med ingefära, cayenne och chili. Låt koka upp och smaka av med salt och peppar.. Späd eventuellt med mer vatten om det behövs!

Skala räkorna och blanda dem med finrivet skal av 1/2 lime och 1 msk färskpressad limesaft. Servera soppan med räkor, grekisk yoghurt, sallad och ett gott bröd!

 

IMG_5839

 

Vi serverade med hembakade zuccinifrallor toppade med avokado och ost + tomat, gurka, paprika och spenat!

Mums, mums!!!

 

Kram / Emma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *