Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Pulled chicken

Publicerad,

Hej finisar

I helgen gjorde jag och Pelle pulled chicken!

Receptet kommer ursprungligen från Jills mat, men jag ändrade om lite utefter de ingredienser som fanns hemma. Resultatet blev toppenbra och receptet kommer göras fler gånger här hemma! Till skillnad mot pulled pork går kycklingen ganska snabbt att tillaga och sköter sig själv på spisen i ca två timmar!

Håll i er! Det HÄR blev gott 😀

IMG_0453

 

Ingredienser (5-6 portioner):

900 g kycklingfilé

3 msk smakfri kokosolja

1 gul lök

4 vitlöksklyftor

1 msk chilipulver

2 tsk rökt paprikapulver

1 tsk kanel

1 msk riven färsk ingefära

1 tsk salt

1/2 tsk svartpeppar

1/2 dl tomatpuré

2 tsk soja

2 msk balsamvinäger

1 msk dijonsenap

2 dl vatten

Skär löken och vitlöken i klyftor och stek dem sedan i kokosoljan tillsammans med kryddorna. Skiva kycklingen och lägg i grytan. Rör runt så att kryddorna blandas väl. Häll på soja, tomatpuré, balsamvinäger, dijonsenap och vatten. Rör runt och täck sedan grytan med aluminiumfolie och lock så att det håller så tätt som möjligt. Låt sedan gryta puttra på låg värme i två timmar. Dra sedan isär kycklingen och rör runt så att all kyckling blandas med såsen!

Servera med pitabröd/ natchochips/ tortillabröd och grönsaker!

Hos oss blev det quinoa- och bovetetekakor till kycklingen och en sallad på bladspenat, ruccola, gurka, paprika och mango. Det hela toppades med en klick turkisk yoghurt och smulad fetaost!

Mums!

IMG_0447

IMG_0454

 

Gillar ni pulled pork? Testa då pulled chicken, det var riktigt gott!

 

Onsdagskramar till er ♥ / Emma.

4 Kommentarer

  1. Jag lagade detta ikväll och det blev fantastiskt gott! Tack för ett perfekt recept! Detta kommer definitivt sparas för att lagas många gånger igen!! MUMS! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *