Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Proteinrikt paleobröd

Publicerad,

God morgon vänner ♥

För ett tag sedan fick jag hem en påse paleobrödmix som jag alldeles glömt av då det hamnade längst in i skafferiet. Jag fann det i helgen när jag rotade runt i skåpet för att kolla vilka möjlsorter vi behövde påfyllning av. Vilken lycka!

Det är så tacksamt med färdiga brödmixer, speciellt när det finns ett recept att följa på baksidan! Enkelheten ni vet 🙂

Jag råkade ha allt som behövdes till brödet hemma och slängde därför ihop det med desamma. Det var bara att blanda ihop påsens innehåll med keso, ägg och salt, hälla upp i en brödform och låta stå i ugnen en timme. Smidigare kan det nästan inte bli!

Och gott blev det också! Mixen innehåller solroskärnor, sesamfrön, gula linfrön, hasselnötter, cashewnötter och loppfröskal som tillsammans med ägg och keso gör att brödet får ett lågt kolhydratsinnehåll, högt proteininnehåll och blir fullspäckat med nyttiga fetter och finfina fibrer! För den som vill hålla sig mätt länge och äta ett riktigt nyttigt bröd är detta alltså perfekt! Jag gjorde mitt bröd på hela frön för att få lite mer tuggmotstånd, men för den som vill ha ett ”mjukare” bröd kan påsens innehåll köras i en mixer först. Smidigt va?

 

Psssst! Just ni får du 20% rabatt på brödmixen här!

 

IMG_7370 IMG_7373

 

Ingredienser (1 bröd):

  • 1 påse paleobrödmix
  • 200 gram keso
  • 4 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 nypa flingsalt

Sätt ugnen på 155 grader. Rör ner salt och keso i brödmixen och tillsätt sedan 1 ägg i taget. Häll upp degen i en bakplåtspappersklädd brödform och kör sedan in i ugnen i ca 55 minuter. Låt svalna och njut sedan av ett riktigt gott nybakat bröd!

 

IMG_7382 IMG_7383

 

 

Inlägget innehåller affiliatelänkar!

 

 

Kram / Emma.

5 Kommentarer

  1. Detta brödet ser sagolikt gott ut 🙂
    Smidigt med färdig mix!!
    Man ska göra det enkelt för sig när man kan tycker jag 🙂

    Jag bakade ett snabbt, proteinrikt bröd till frukost för ett tag sen och det kan jag rekommendera :

    http://lindaassarsson.blogg.se/2015/may/frukostgladje.html

    Att njuta av nybakt bröd tycker jag sätter guldkant på dagen 🙂
    Att baka glutenfritt, gott och snabbt är min melodi = 3 önskningar i en 🙂

    Nu har jag köpt hem apelsin/ingefära-marmeladen som du flera gånger tipsat om Emma!
    Ska bli spännande att testa den på mina scones 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *