Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Pizza med sötpotatis och chévre

Publicerad,

Inlägget innehåller affiliatelänkar

Hör på det här!!! Pizza med sötpotatis och chérve! Låter det inte heeeelt magiskt? Tänk både pizza, sötpotatis och chévre i en ljuvlig kombination. Mmmm…

Ja, alltså den här pizzan mina vänner, den är något av det godaste jag har ätit. Vi har redan gjort den ett flertal gånger och jag får inte nog!

Jag gjorde en liknande variant med rödbetor och chévre i höstas som snabbt blev en älskad favorit hemma hos oss. Rotfrukter på pizza är ju så gott! Nu fick jag för mig att testa samma pizza fast med sötpotatis och ruccola, och även den blev succé!

Ni måste prova!

Som vanligt gör jag min pizzabotten på en glutenfri bakmix från Urtekram. Det är den bästa pizzabotten jag hittills smakat sedan jag började äta glutenfritt för snart sex år sedan!

Det är så lyxigt att kunna äta en riktigt god pizza utan att magen ska börja bråka. Dessutom är den otroligt enkel att göra, ekologisk och innehåller bara bra grejer!

Bakmixen finns att köpa här –> Glutenfri bakmix från Urtekram!

Pizza med sötpotatis och chévre

Ingredienser till 1 pizza (lagom till 2 personer)

150 g universalbakmix
1 tsk salt
2 dl ljummet vatten
1 dl créme fraíche
250 g sötpotatis
200 g chévre
1 näve ruccola
1-2 nypor chiliflakes
1-2 tsk honung

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda salt och bakmix. Tillsätt vatten och och blanda ordentligt med en handvisp. Smeten blir ganska lös, men det ska den vara. Kavla sedan ut degen mellan två bakplåtspapper. Låt pappret sitta kvar (det lossnar när det är färdiggräddat) och kör in i ugnen i 15 minuter. Ta ut och ta bort översta bakplåtspappret och låt svalna lite.

Skala och skiva sötpotatisen tunt. Bred ut créme fraîche på pizzan och lägg på sötpotatisskivorna. Salta lite. Strö över ruccola och lägg sedan på chevreskivor. Avsluta med ett par nypor chiliflakes beroende på hur stark du önskar chilismaken.

Ställ in pizzan i ugnen i 15-20 minuter och ta sedan ut och servera med en sallad.

Varsågoda! Ett enkelt recept till helgens mysmiddag!

Kram / Emma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *