Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Pizza med soltorkade tomater och fetaost

Publicerad,

Minns ni att jag nämnde att jag skulle göra en pizza med fetaost och soltorkade tomater i fredags? Alltså HUR GOTT?! Jag har ju snöat in lite på kombinationen soltorkade tomater tillsammans med fetaost, och det passade verkligen bra på pizza! Konstigt nog hade jag aldrig ätit det innan, men kommer garanterat att göra det igen.

Och pizza i sig måste ju vara det ultimata fredagsmyset! Jag älskar känslan av fredag och en doft av pizza som sprider sig i huset, ja det är något som gör mig både glad, lugn och tillfreds på ett härligt sätt!

 

Som vanligt gör jag min pizzabotten på en glutenfri bakmix från Urtekram. Det är den bästa pizzabotten jag hittills smakat sedan jag började äta glutenfritt för snart sex år sedan! Det är så lyxigt att kunna äta en riktigt god pizza utan att magen ska börja bråka. Dessutom är den otroligt enkel att göra, ekologisk och innehåller bara bra grejer!

Bakmixen finns att köpa här –> Glutenfri bakmix från Urtekram!

(affiliatelänk)

 

Pizza med soltrokade tomater och fetaost

1 pizza á 2 personer

Ingredienser:

2 dl ljummet vatten
150 gram universalbakmix
1 tsk havssalt
50 g philadelphiaost
30 g babyspenat
10 soltrokade tomater i olja
150 g fetaost
1 kruka basilika
1/2 dl olivolja
1/2 dl pinjenötter
Salt och peppar

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda salt och bakmix. Tillsätt vatten och och blanda ordentligt med en handvisp. Smeten blir ganska lös, men det ska den vara. Kavla sedan ut degen mellan två bakplåtspapper. Låt pappret sitta kvar (det lossnar när det är färdiggräddat) och kör in i ugnen i 15 minuter. Ta ut och ta bort översta bakplåtspappret och låt svalna lite.

Bred ut philadelphiaost på hela pizzan och strö över babyspenaten. Hacka de soltorkade tomaterna i mindre bitar och lägg även dem på pizzan. Smula över fetaosten. Mixa därefter ihop basilika, olivolja, salt och peppar till en sås och ringla över lite över pizzan. Grädda pizzan i ugnen tills osten smälter. Ta ut och strö över pinjenötter. Servera med sallad!

 

Tre andra goda pizzor!

> Pizza med rödbetor och chevre

> Sötpotatispizza

> Pizza med kyckling och banan

 

Gör ett pizza till kommande fredagsmys vetja ♥

Kram / Emma

 

4 Kommentarer

  1. Måste tipsa dig om en supergod paj på temat smakkombo fetaost och soltorkade tomater 🙂

    Pajskal enligt valfritt recept
    ½ zucchini
    1 paket fetaost
    10 soltorkade tomater
    Äggstanning med 2 ägg och 2dl havremjölk
    Salt, peppar och torkad timjan efter smak

    Förgrädda pajskalet. På med resterande ingredienser, häll över äggstanningen.
    Grädda ca 25 på 200 grader.

    Ät och njut 🙂

  2. Gjorde den här pizzan idag. Supergod!

    I stället för philadelphiaost i botten blandade vi ihop 3 dl 34% creme fraiche, 1,5 dl lagrad prästost, en vitlöksklyfta, örtkrydda, salt och peppar. Jättegott! (Gjorde en hel långpanna)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *