Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Pizza med blomkålsbotten

Publicerad,
Hej finisar 
 
Veronica tipsade för ett tag sen om en pizzabotten som jag blev himla sugen på att testa. En pizzabotten med blomkål. Har ni testat det?
 
Om inte så borde ni göra det. Det var verkligen så jäkla gott!
 
 
Pizzabotten (2 personer):
1 blomkålshuvud
1 ägg
1 bit chevre (ungefär 100g)
lite salt
oregano

Riv eller mixa den färska blomkålen fint till en risliknande konsistens. Koka blomkålsriset i 4-5 min. Sila av vattnet och pressa ur så mycket vätska det går (viktigt). Blanda sedan i chevre, ägg, salt och oregano. Blanda ordentligt. Smeta ut på en plåt med bakplåtspapper. Grädda på 225 grader i ca 40 min tills bottnen har fått lite färg.
 
Därefter toppar du med vad du vill. Vi slängde på passerade tomater, riven prästost, skivade champinjoner, hackad ananars och pizzakrydda, och körde in i ugnen ytterligare några minuter tills osten smält och fått lite färg. Därefter toppade vi med ytterliagre lite skivade färska champinjoner, parmaskinka, roccula och coctailtomater!
 
Så jäkla gott! Denna pizza måste ni testa! Vi kommer göra den flera gånger om då Pelle utbrast – ”godaste pizzabotten jag har ätit”. Och då mina vänner är det bra!
 
 
 
Vilka är era favorittoppings på pizzor?
 
Ge mig lite inspiration till nästa pizzabak!!!
 
Kram / Emma.

8 Kommentarer

  1. Jag älskar kronärtskocka på pizza, gillar du kronärtskocka borde du testa!! Annars är ju musslor och kräftstjärtar en hit tycker jag 🙂

  2. Soltorkade tomater, svamp och skivad vitlök är min standardtopping, hur gott som helst! En annan topping, i en helt annan stil, är köttfärs, purjolök, jordnötter och curry – fick det på en pizzeria för några år sen och har inte glömt det än, haha. Otippat och grymt gott!

  3. Gjorde denna botten och pizza nu ikväll. Men här var det absolut ingen hit. Varken jag eller min man tyckte inte om det…så olika det är. Inte alls gott…

    Synd…

  4. måste testa detta, låter stört gott 😉

  5. Hej Emma

    Det har ju nyss varit påsk dvs påskägg med godis osv och jag mår alltid så otroligt dåligt när jag äter godis, vet du vad det kan bero på? Det känns som att jag ska kräkas och mår grymt illa, får till och med kväljningar. Jag vill också kunna njuta av godis eftersom att jag nästan aldrig äter godis och sötsaker men det är ju omöjligt när man typ blir sjuk av godis. Har du något vettigt svar på detta?

    Vill också tillägga att din blogg är helt underbar, du inspirerar mig så otroligt mycket. KRAM

  6. Kul att du testade och gillade! Det är så sjukt gott! 🙂

    Svar:
    Ja det var verkligen suuuper! Tack för tipset 😀
    Emma Barremyr
  7. Jag käkade pizza på Vapiano sist jag var i huvudstaden och på den var det parmaskinka, fikon och ringlad honung. En riktig hit! Kan säkert toppas med lite ruccola 🙂 Testa!

    Svar:
    Åååh, det kanske vore något att testa. Ska dit i maj så får försöka ta mig dit då 😀 Tack för tipset!
    Emma Barremyr
  8. Testade göra denna bottnen igår – sjukt gott!! Den kommer jag göra fler gånger 🙂 Tack för bra blogg med massa spännande recept 🙂

    Svar:
    Vad kul att du gillade den! Och tack för din kommentar! Det värmer att höra att du gillar bloggen 😀
    Emma Barremyr

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *