Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Pesto- och fetalax i foliépaket

Publicerad,

God morgon ♥

Grillen går alltid varm hos mina föräldrar om somrarna. Jag älskar det eftersom vi har noll möjlighet att grilla hemma i lägenheten i stan (förbjudet). Nu när jag är hemma är det ju för det mesta jag som lagar maten. I vanliga fall gillar jag ju att komma och och bli servad av mamsen, men nu när jag är hemma längre skämmer jag gärna bort familjen med att laga mat till dem.

När det dessutom är så varma och härliga dagar som nu passar vi såklart på att grilla extra mycket. Äter ute gör vi också mest hela tiden och det är så himla underbart! Allt smakar så mycket bättre utomhus!

Igår gjorde jag pesto- och fetalax i foliépaket med ugnsstekt sötpotatis och en vanlig sallad till middag.

Så enkelt. Så gott. Så somrigt ♥

IMG_1579

IMG_1581

IMG_1584 - Kopia

IMG_1589

IMG_1595

IMG_1602

IMG_1607

 

Pesto- och fetalax i foliépaket: lägg en tinad laxfilé på en ark grillfolié, salta och peppra. Mosa sedan ihop fetaost och pesto efter tycke och smula sedan över laxen. Vik ihop till ett paket och lägg på grillen i 15-20 minuter.

 

Har ni några härliga grilltips att dela med er av?

En smarrig marinad? En god vegetarisk rätt på grillen? Ett gott tillbehör till det grillade?

 

Kram / Emma.

7 Kommentarer

  1. Färskostfyllda champinjonhattar! Marinerad tofu (kan användas som köttsubstitut i burgare, på spett eller bara grillas i skivor.

    Och ett påpekande så här i en tid när all mat ser ut att vara längre från ursprunget än nödvändigt. Det där är inte en laxfile. Det där är en portionsbit laxfile. En laxfile väger oftast över ett kilo=)

  2. Fetaost i foliepaket! TESTA och du dör matdöden!! 😉

    Lite olja i botten, en hel fetaostbit, hela smålökar, soltorkad tomat, körsbärstomater och så lite pesto på toppen. Grilla paketet typ 10 min eller något och ät direkt! 🙂

  3. Trä upp kokta små färskpotatisar på grillspett och grilla tills de fått fin färg, fantastiskt gott!!
    Grillade tzayspett=underbart!!
    Somrig sallad med fetaost, melon, rödlök, tomat, gurka, majs, salladsblad…

  4. Supergott! Grillade idag och gjorde då pesto- och fetalaxpaketet. Ååå vad den gick hem hos sambon. Dina recept på sylt är också toppen!

    • Vad kul att du lagar mina recept och gillar dem 🙂 Tack för att du kikar in här och kommenterar! Hoppas du har en härlig söndag! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *