Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Perfekta glutenfria pannkakan!

Publicerad,

PANNKAKOR….!

…skulle kunna ätas i all evighet – så gott är det!

Dessutom går pannkakan – precis som gröten att variera i all oändlighet 😉 Jag gillar variation och det är nog därför som både gröt och pannkakor står högt upp på listan med favoritmat! Dessutom är det både enkelt och snabbt tillagat!

Idag gjorde jag en jättegod gluten- och mjölkfri pannkaka som sötades med lite vanilj! Den smakade himmelskt!  Till pannkakorna gjorde jag en chokladkräm och serverade sedan med jordgubbar, riven kokos och kakaonibs!

Yippieee, sa alla smaklökar jag har!

IMG_9701

IMG_9710

 

Ingredienser (2 personer):

  • 3,5 dl (ris)mjölk
  • 3 ägg
  • 1 dl majsmjöl
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 1 nypa salt

Vispa ihop mjölk och ägg och tillsätt sedan majsmjöl, fiberhusk, vaniljpulver och salt. Stek gyllenbruna pannkakor på medelhög värme i förslagsvis kokosolja som ger en mild och söt kokossmak till pannkakorna!

Chokladkrämen till två personer är gjord på 2 mogna avokados som mixas ihop med 8 färska dadlar och 2 msk kakao till en slät kräm!

 

IMG_9713

IMG_9708

 

Nu ska väskan packas ihop och så ska jag eftermiddagsfika lite med min prins innan jag hoppar på tåget norrut! Per åker upp till Åre ikväll för en rolig grabbhelg och själv får jag roa mig med långa jobbpass! hejvadkul 😀

Kram på er / Emma.

8 Kommentarer

  1. Jag har gjort supergoda ”pannkakor” flera dagar i rad nu. Gluten-, mjölk- och äggfria men ändå bra näringsvärde. Jätteenkelt: 100 g kikärtsmjöl vispas med 2 dl vatten till en slät smet. Stek sedan tunna plättar eller pannkakor på medelvärme. Funkar att steka utan fett i stekpanna med non-stick beläggning. Smeten kan smaksättas efter behag och vattnet bytas ut mot någon annan vätska, t.ex. kokosmjölk.

  2. Detta ska jag göra imorgon!! Gör man chokladkrämen i en mixer eller matberedare?

  3. Vad är det för majsmjöl du använder? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *