Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Pepparkaksgranola

Publicerad,

Hej vänner ♥

I tisdags spred sig doften av jul i min lägenhet när pepparkaksgranolan gräddades i ugnen! Det är en ljuvlig doft som sprider härliga julkänslor i höstmörkret! Tänk att julen är så nära nu 🙂

Gillar ni pepparkakor? I så fall tror jag att ni kommer gilla min pepparkaksgranola också!

Mmmm, så gott! Den blev precis sådär krispig som jag ville ha den med lagom stark pepparkakssmak och passar utmärkt till det mesta! Som jag nämnt förut använder jag granola till lite allt möjligt, t.ex. som godis/ snack eller som topping på gröten, pannkakorna, kvargen, yoghurten, smoothien eller keson! Den bidrar med god smak och härligt krisp 🙂

img_6615 img_6611

 

Ingredienser:

  •  2 dl havrekärnor
  • 1 dl havregryn
  • 1 dl quinoapuffar
  • 2 msk linfrö
  • 1 dl hackad mandel
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 2 tsk pepparkakskrydda
  • 2 små kravbananer
  • 1/2 dl äggvita
  • 1/2 dl pepparkakssmör
  • Salt och kanel

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ihop alla torra ingredienser utom salt och kanel i en bunke. Vispa ihop banan, äggvita och pepparkakssmör och blanda sedan ihop med de torra ingredienserna. Bred ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt, pudra över kanel och lite salt, grädda i ungefär 20 minuter. Ta ut och rör om var femte minut. Låt sedan svalna och förvara sedan i en burk.

 

img_6616 img_6621

 

Slurp sa det så var den slut!

 

Kram / Emma.

3 Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *