Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Pepparkaksbollar med choklad

Publicerad,

Nu såhär lite dryga tre veckor innan första advent är det hög tid att tjuvstarta julmyset, tycker ni inte det? Vi har redan druckit både glögg och ätit julgodis här hemma och som fredagstips vill jag ge er receptet på några helt fantastiska pepparkaksbollar med choklad.

De senaste veckorna har jag helt snöat in på Food Pharmacys kolabollar. De har tagit slut i ett naffs, så jag har fått göra nya på löpande bant här hemma då de varit perfekta till eftermiddagsfikat och kvällsmyset både under veckorna och på helgerna.

De är så goda och så enkla att göra!

Originalreceptet hittar ni genom att klicka på länken till Food Pharmacy i stycket ovan och min variant med pepparkakssmak bjuder jag på här nedan. Det var en av mina följare på Instagram som tipsade mig om att göra dem med pepparkakskrydda – om jag gillade pepparkaksdeg vill säga. Och jag ÄSLKAR ju pepparkaksdeg, hehe, så självklart var jag tvungen att prova.

Resultatet blev ett godis som blir ett måste till kommande glöggfikor, adventsmys och på årets julbord!

 

Pepparkaksbollar med choklad

Ingredienser:

22 färska dadlar

1/2 dl kokosolja

3/4 tsk salt

1 krm vaniljpulver

1-2 tsk pepparkakskrydda (beroende på hur stark smak du vill ha)

100 mörk choklad

Flingsalt

Kärna ur dadlarna och mixa sedan ihop dem med kokosolja, salt, vaniljpulver och pepparkakskrydda. Ställ in i fyren en stund så att degen blir hård och kall. Smält sedan chokladen, forma så stora bollar du vill ha av degen och rulla dem sedan i chokladen. Strö över flingsalt!

De är klara att avnjutas ♥

 

Det här är gott som gör gott min vänner. Nyttigt julgodis för den som önskar det!

Trevlig helg ♥

 

Kram / Emma.

 

9 Kommentarer

  1. Men hallååååå vad gott!!!!!! Nu blev jag sugen på fika trots att jag sitter med mina frukostmackor 😉

  2. Kolabollarna är typ bland de bästa godis/bollar/sötsaker jag ätit!!! Tack för tipset!
    Pepparkaksbollar står definitivt på tur!
    Och kanske några med citronzest och urtekrams lakritsrot? Ellen frystorkat hallon och lakrits!

    • Ja visst är de alldeles ljuvliga? går ju att variera med massa smaker! Jag gjorde en med lakrits och de var sååå goda, testa!!! Ska definitivt testa citronzest till nästa gång

  3. De var sååååå goda! Men jag tyckte de var svåra att göra, jag vet inte om du har något tips. Degen blev alldeles för kletig och fastnade bara i mixern (testade både med stavmixer och blender), när jag väl fick bort den så var det nästan omöjligt att göra runda bollar även när den stått i frysen ett bra tag. Och även nu när de är doppade i chokladen så fastnar de på tallriken. Vad gjorde jag för fel?

    • Hm, konstigt?! Har nog tyvärr inget bra tips 🙁 hade du färska dadlar? Vet inte om det kan göra skillnad kanske? 🙂 men tur att de blev goda iallafall 🙂

  4. Hade du vanliga dadlar eller medjool?;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *