Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Pastasallad med halloumi

Publicerad,

Hej underbara ni ♥

En stående favorit hos oss har under sommaren varit pastasallad med halloumi. Jag har totalt gått och förälskat mig i Risentas kikärtspasta och har fått dille på att ha den just i en krämig sallad tillsammans med en salt ost, krispiga grönsaker, smakliga oliver och något söt frukt.

Fördelen med kikärtspasta är att den innehåller en hög halt protein och mycket fibrer, vilket gör att den ger en skön mättnad som håller i sig länge!

Den här salladen mina vänner måste ni prova! Den är så fantastiskt god och enkel att det nästan inte blir bättre än så!

IMG_6445

Ingredienser (4 personer):

  • 4 portioner pasta
  • 300 g halloumi
  • 1-2 dl turkisk yoghurt
  • 10 babyplommontomater
  • 1 näve ruccola
  • 1/2 gurka
  • 1 paprika
  • 1/2 mango
  • 20 oliver
  • 1 näve salta mandlar

Koka pastan enligt anvisning på paketet och hacka under tiden grönsakerna. Häll av pastavattnet och spola under kallt vatten i ett durkslag. Blanda i turkisk yoghurt och alla grönsaker. Skiva och stek en fin yta på halloumin. Lägg på en skärbräda och låt svalna. Hacka halloumin i mindre bitar och lägg i pastasalladen. Rör om ordentligt och toppa med salta mandlar.

Ät och njut ♥

IMG_6446

En perfekt sallad att ställa fram på buffén, plocka med sig på picknick eller när man har många gäster på besök och vill göra ett enkelt storkok som går att förbereda i förväg!

 

Tips på fler smarriga sallader!

>> Vegansk sallad med basilika och citrondressing + frötopping

>> Sallad med quinoa, pumpa och ingefära

>> Tonfisksallad med pasta, morot och macadamianötter

 

Kram / Emma.

6 Kommentarer

  1. Men å vad gott!
    Gjorde en potatissallad för ett tag sen med kvarg i för krämigheten, sååå gott!!
    Nu blir jag sugen på att testa den med halloumi och att göra denna med pasta 🙂

  2. Du äter väl pastan varm? För jag alltid när jag ska äta kall glutenfri pasta så är den STENHÅRD 🙁

    • Nej jag spolar faktiskt pastan i kallt vatten när jag har den i salladen för att kyla av den efter att jag kokat den. Har du testat kikärtspasta? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *