Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Pastagratäng med lax, spenat och tomat

Publicerad,

IMG_9585

 

Hej mina goa läsare ♥

Nu ska ni få ett smarrigt middagstips!

En krämig pastagratäng med lax, spenat och tomat, låter det gott?

Jag gjorde den här gratängen förra veckan, och det blev mängder med mat! Vi åt den till middag och sedan till lunch ytterligare två dagar. Det blev alltså hela sex portioner av receptet, även om lunchportionerna blev lite mindre än middagsportionerna. Med ett gäng grönsaker till blev det ändå perfekt mättande!

Grönsakerna till maten ger extra mättnadskänsla tack vare massa fina fibrer som magen får jobba med! Dessutom massa vitaminer, mineraler och antioxidanter!

 

IMG_9591

 

Ingredienser (4-6 personer):

  • 250 gram pasta
  • 500 gram lax
  • 2 msk smör
  • 3 msk mjöl
  • 8 dl mjölk
  • 1 krm muskot
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 200 gram hackad spenat
  • 250 gram körsbärstomater
  • 150 gram riven ost

Sätt ugnen på 225 grader. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen och låt sedan rinna av. Smält smör i en kastrull, vispa ner mjöl och tillsätt sedan mjölken under vispning. Låt koka upp och koka på svag värme tills såsen tjocknar. Tillsätt spenat och krydda med muskot, salt och peppar. Hacka laxen i små bitar, strö över salt och gnugga in i laxen. Blanda sedan lax, pasta, tomater och spenatsås i en smord ugnssäker form. Strö över riven ost och kör in i ugnen i 20 minuter, tills osten får lite färg.

 

IMG_9590IMG_9593

 

Pastan jag använder är ekologisk rispasta (gjord på fullkornsris och länkad ovan). Den är glutenfri och jättegod! Ett hett tips!

 

IMG_9598

 

Ett annat tips!

Testa att variera laxen med t.ex. kyckling, räkor eller halloumi, det borde bli jättegott!

 

Kram / Emma.

4 Kommentarer

  1. Såg verkligen gott ut! Ska försöka lägga på minnet tills det är dags för mig att uppsöka köket igen.

  2. Vad är det för mjölk du använder? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *