Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Pasta med kycklingfärssås

Publicerad,

IMG_0215

Hej kompisar ♥

Alltså mums, mums, MUMS!

Igår kokade jag ihop en alldeles ljuvlig och krämig kycklingfärssås med kokos, dijon och basilika – en oväntat god kombination!

Kycklingfärssåsen var dessutom otroligt lättlagat och snabbt att svänga ihop. Är övertygad om att det här kommer vara en ny favorit som småbarnsförälder när tiden för middagar blir knapp, men när vi samtidigt vill äta gott, nyttigt och näringsrikt!

Vi serverade såsen med rårispasta den här gången, men kan tänka mig att bönpasta, majspasta eller t.ex. grönsakspasta är minst lika gott och lite roligt att variera mellan!

Så mina vänner – här kommer dagens middagstips till er!

IMG_0219IMG_0221

Pasta med kycklingfärssås

Ingredienser (4 personer):

4 portioner pasta (jag använde glutenfri rispasta)

500 g kycklingfärs

2 dl krämig kokosmjölk (jag använder Santa Marias i tetra)

1 msk dijonsenap

1 msk kycklingfond

1 kruka basilika

Salt + peppar

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Genomstek under tiden kycklingfärsen i en klick smör eller kokosolja. Häll sedan på kokosmjölk, rör ner dijonsenap + kycklingfond och klipp ner basilika. Låt puttra en stund och smaka sedan av med salt och peppar.

Servera kycklingsåsen med den nykokta pastan och en färgglad sallad!

IMG_0224IMG_0216

 

Hoppas det smakar!

 

Kram / Emma.

4 Kommentarer

  1. Jag är inne i en pastaperiod 🙂
    Såå enkelt och så gott!!!

  2. Gjorde denna igår, hur god som helst!! Tack för receptet! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *