Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Pasta med glutenfri räkstuvning

Publicerad,

IMG_3226

Förra veckan skördade vi dillen som fullkomligt svämmade över i odlingslådorna här hemma. Vi rensade och hackade dillen och packade sedan in den i portionsförpackningar som vi frös in. Det blir perfekt att plocka fram i vinter och använda till såser och liknande!

När vi stod där och rensade blev jag spontant sugen på att göra en räkstuvning med massa dill. Ni vet när ett sug kommer flygande sådär plötsligt?! Ja jag ville ha räkstuving med desamma. Sagt och gjort. Pelle fick åka och köpa en påse räkor under tiden som jag kokade ihop en stuvning och lite pasta.

Åh, wips! Dagens middag stod serverad!

IMG_3228

Pasta med räkstuvning

Ingredienser (4 personer):

  • 4 portioner pasta
  • 1 kg oskalade räkor
  • 2 msk smör
  • 3 msk mjöl (havremjöl för glutenfritt)
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl grädde
  • 1 dl hackad dill
  • 1 msk fiskfond
  • salt och peppar
  • 1 dl riven parmesanost

Koka pasta enligt anvisning på paketet. Skala räkorna. Smält smöret i en kastrull och vispa sedan ner mjölet. Häll på mjölk och grädde och koka upp under omrörning. Tillsätt fiskfond och dill, smaka av med salt och peppar och tillsätt sedan räkorna.

Servera genast med en stor sallad och riven parmesanost!

IMG_3227

Salladen som vi serverade till bestod av hemodlad spenat och romansallad, hemodlad gurka + majs och paprika från affären. Är ju så lyxigt (och gott!!!) att få äta hemodlat alltså!

 

Kram / Emma.

1 Kommentar

  1. Det lät verkligen gott! Jag är inte så himla förtjust i dill, men tillsammans med räkor är det ju riktigt gott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *