Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Pasta carbonara (FODMAP-anpassad)

Hej vänner ♥

Pasta carbonara har sedan jag var liten tillhört en av mina favoriträtter! Jag har alltid varit ett väldigt stort fan av pasta (förutom när jag hade ätstörningar) och har alltid älskat rätter som lasagne, pastagratäng, stuvande makaroner och spagetti med köttfärssås/ carbonarasås.

Jag är en av dem som anser att pasta är en väldigt bra kolhydratskälla att ha med i kosten, framför allt fullkornsvarianterna och alternativen som inte är gjorda på vetemjöl (även om det inte på något sätt skulle vara farligt att äta ibland). Balans innebär ju att vi kan äta av allt, men inte alltid – det är viktigt med variation och medvetenhet kring kostintaget.

Jag har testat pasta gjord på både bovete, majs, quinoa och ris och är väldigt glad att det finns eftersom min mage mår mycket bättre av dem än de med vetemjöl. Vet att det är många som får ont i magen av vanlig pasta, och då kanske dessa varianter nedan är något för er? Jag är iallafall väldigt glad att jag har möjlighet att njuta av goda ekologiska pastarätter fast att jag inte kan äta gluten längre!

>Bovetepasta

>Rispasta

>Majspasta

>Glutenfri pasta (gjord på majs-. ris-, bovete- och quinoamjöl)

Nog pratat om pastasorter! Den här carbonaran var underbar, och passar dessutom väldigt bra för oss som äter enligt FODMAP 🙂

 

IMG_5889

 

Ingredienser:

280 g ekologisk bacon

2 ekologiska ägg

1/2 dl olivolja

3 dl riven ost, gärna parmesan

gluten- och sojafri pasta (jag använder KRAV-märkt rispasta)

svartpeppar

Skär bacon i strimlor och stek tills det börjar bli krispigt. Knäck äggen och separera vitorna och gulorna. Spara gulorna, och vispa ner olivolja. Koka pastan, rör ner äggblandningen och bacon. Toppa med riven ost och svartpeppar. Servera med grönsaker!

 

IMG_5886

 

Hoppas det smakar!

 

Kram / Emma.

9 Kommentarer

  1. Tror du man kan stuva makaroner på havremjölk och rismjölpastan från Semper? Var galen i stuvade makaroner när jag var yngre och börjar känna sug igen. Hur hade du gjort det? 🙂

    • Det borde funka tycker jag! Jag brukar stuva i vanlig mjölk, men det borde ju gå lika bra med havremjölk också! Åh, nu vart jag sugen på stuvade makaroner 😀

  2. Jag har börjat uppskatta pasta mer och mer senaste tiden 🙂
    Helst nudlar i en god thai-wok!
    Men lasagne är oxå himla gott!
    Gjorde en lasagne till matlådan nyss och den ser sagolikt god ut…
    Går Loka bra att göra den med glutenfri pasta om så önskas!
    Tack för alla fina recept du delar med dig av Emma <3

    Här finns min lasagne :
    http://lindaassarsson.blogg.se/2015/april/latt-lasagne.html

  3. Hej!
    Alltså det kanske är en knäpp fråga, men menar du att man ska använda vitorna eller gulorna av ägget haha? (Alltså vad betyder ”spara gulorna”?) Tack för en fin blogg med massa kloka tankar och goda recept! Stor kram <3

    • Haha, jag det kanske lät dumt! Du ska använda gulorna så det var därför du skulle spara dem 🙂 Så kul att höra att du gillar bloggen! Stor kram <3

  4. Sitter just nu med en FODMAP-anpassad pasta carbonara jag med, jag har dock använt mig av risnudlar (vilket funkar fint som substitut till pastan). Sedan använder jag mig även av laktosfri matlagningsgrädde och 2 hela ägg 🙂

    Hittade äntligen den KRAV-märkta rispastan igår, så skönt att slippa de andra glutenfria alternativen, som innehåller massa konstigheter!

    • Så smarrigt! Rispastan är verkligen toppen, preis som du säger, SKÖNT att slippa alla konstigheter som är i vanlig glutenfri pasta 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *