Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Pannbiffar med hirs och senapsgräddsås

Publicerad,

Hej vänner ♥

Alltså jag ÄLSKAR svensk husmanskost! Riktig mat lagad på riktiga ekologiska råvaror ♥

Samtidigt som jag gillar det traditionella är det kul att sätta en ny twist på rätterna. Som t.ex. när pannbiff, mos och gräddsås blev pannbiff, hirs och senapsgräddsås förra veckan!

Tjohooo!

Hirs har blivit en ny favorit hos både mig och Pelle det senaste året. Det är fantastiskt gott tillbehör till många olika rätter, ett väldigt bra glutenfritt alternativ samt en härlig variation till ris, quinoa, pasta och rotfrukter som vi annars äter mycket av. Hirs är dessutom väldigt rikt på mineraler så som järn, zink, fosfor och vitamin B6, vilket är en god anledning till varför vi borde äta det oftare!

Har ni testat hirs?

IMG_2935

Ingredienser (4 personer):

500 g köttfärs

1 dl mjölk

1/2 dl havregryn

1 msk chiafrö

1 tsk salt

1/2 tsk svartpeppar

2 msk smör

2 msk mjöl

3 dl grädde

1 tsk senap

1 skvätt soja

salt och peppar

smör till stekning

4 portioner hirs

Koka hirs enligt anvisning på paketet. Blanda ihop mjölk, havregryn, chiafrö, salt och peppar och låt svälla i 10-15 minuter. Blanda i köttfärsen. Forma till biffar och stek sedan i smör. När biffarna är klara tar du ur dem ur pannan och lägger i smör som får smälta. Vispa sedan ner mjöl och tillsätt grädde senap, soja, salt och peppar efter smak. Låt puttra en liten stund och lägg sedan ner biffarna. Servera  med hirs, sås, rårörda lingon och en sallad.

IMG_2933

Åh, den här underbara torsdagsmiddagen alltså!

REKOMMENDERAS!!!!

IMG_2943

 

Vill ni testa något annat riktigt gott med hirs?

Testa kokoskokt hirs!

 

Kram / Emma.

 

6 Kommentarer

  1. hur mycket älskar man inte husman!? <3

  2. Jag ÄLSKAR hirs! Kan äta bara kokt hirs med smör och salt på, mums 🙂
    Något vi brukar ha hirs till är denna (http://www.arla.se/recept/mango-chicken-balti/) jättegoda indiska gryta! Jag brukar tillsätta hackade cashewnötter också och röda linser som gör det krämigare. Testa gärna! 🙂

    • ja det är ljuvlig gott! Vilka härliga tips du delar med dig av Sara, tusen tack <3 Grytan låter helt underbar och jag kan tänka mig att den passar till hirs 🙂

  3. Det där kanske jag skulle testa, ser SÅ gott ut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *