Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Paella

Publicerad,

Hej mina söta bloggläsare ♥

I helgen lagade jag en paella som jag anpassade utefter FODMAP. Det brukar ju vara lök i paella (det går att tillsätta i receptet för den som vill), men min mage klarar inte det så därför har jag plockat bort det från kosten helt och hållet.

För att få lite smak på paellan piffade jag istället till den med sambal oelek, och så körde jag på lite riven parmesan till vilket blev fantastiskt bra! Det blev lite som risotto milanese fast med kyckling och räkor + lite grönsaker!

Jättemumsigt!

Paella är dessutom himla färgglatt och hela jag blir varm och lycklig när jag ser den härliga gula rätten med röda tomater och den gröna basilikan! Matporr för både ögon och mun 😀

Hehehe!!!

IMG_7526

 

Ingredienser (3 stora portioner eller 4 små portioner):

  • 2 grillade kycklinglår
  • 500 gram oskalade räkor
  • 2,5 dl avorioris
  • 5 dl vatten
  • 3 msk kycklingfond
  • 1 paket saffran
  • 1 tsk pressad lime
  • 1 krm sambal oelek
  • 40 g smör
  • 1 gul paprika
  • 8 körbärstomater

Fräs ris i smör och saffran i en tjockbottnad gryta. Häll på vatten och fond och låt riset koka på svag värme under lock ca 20 min. Rör ihop smör, limesaft och sambal oelek. Skala räkorna och kärna ur paprikan. Skär paprika, tomater och kyckling i bitar. Rör ner kryddsmöret i riset. Lägg ner kyckling, skaldjur och grönsaker. Lägg på locket och låt allt bli varmt. Servera eventuellt med riven parmesanost.

 

IMG_7522 IMG_7524

 

En rätt som det enkelt går att göra storkok av och som även passar utmärkt att ätas kall, och därför är perfekt som picknickmat eller som lunch på stranden i sommar!

 

Hoppas det smakar!

 

Kram / Emma.

1 Kommentar

  1. Låter riktigt gott.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *