Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Nyttig rabarberpaj

Publicerad,

För ett par helger sedan kom syrran med familj över på en eftermiddagsfika hos oss. Jag kände för att baka något gott och eftersom rabarbern redan håller på att svämma över så fick det bli en rabarberpaj, en nyttig variant utan socker så att även de små kunde fika med oss.

Paj är så ljuvligt gott! Speciellt när den är nybakad, precis tagen ur ugnen och sådär varm så grädden eller glassen liksom smälter in i pajen. Mmmm!

Jag hade inte tänkt blogga om den här pajen och tog enbart några mobilbilder i all hast innan jag högg in på godasken framför mig. Hade helt glömt bort den fram tills igår när jag satt och scrollade igenom mina bilder på telefonen. Kom på att det känns väldigt bortkastat att inte dela med mig av det här goda receptet, så här kommer veckans fredagstips till er – en nyttig rabarberpaj, perfekt till helgfikat ♥

Nyttig rabarberpaj

6 små portioner

300 g rabarber
1/2 msk potatismjöl
1 msk honung
1 tsk kanel
12 färska dadlar
1,5 dl mandelmjöl
1,5 dl havregryn
125 g smör

Sätt ugnen på 200 grader. Skär rabarbern i skivor. Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och honung i en ugnssäker form. Kärna ur dadlarna och mixa ihop med smör och mandelmjöl. Blanda i havregrynen för hand och strö sedan över smuldegen över rabarbern. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med vispad grädde.

Hoppas det smakar och att ni får en fin helg ♥

Kram / Emma.

9 Kommentarer

  1. Skulle önska ett inlägg om hur ni tänker kring socker till Elsa? Varför undviker ni och hur länge ni tänker göra det osv 🙂

  2. Ser gott ut med blir så ledsen över när ett recept presenteras som nyttigt då det inte har socker i sig. Socker är inte livsfarligt. Det är helheten som gör skillnad för oss. Inte om vi en gång får i oss en paj med socker i. Mängd o helhet gör skillnad. Ett recept kan i mina ögon inte vara nyttigt (okej, jo om det är giftigt). Det beror på vad vi äter resten av dagen, veckan och året. Tycker det är synd att sätta nyttigt och onyttigt mot varandra i recept. Jag uppmuntrar absolut inte att vi ska äta massa socker. Men jag förespråkar att vi inte ska lära ut svarvitt-tänkande med mat. Vi är inte onyttiga för vi äter en paj med socker i. Det bli onyttigt beroende på hur ofta, hur mycket, och vad annat man äter.

  3. Måste bara få säga ett par ord om K:s kommentar! Är du medveten om hur mycket dolt socker som vi får i oss genom maten? Kolla in den här filmen https://www.svt.se/dox/sockerfilmen/ om du inte redan har sett den. Sen är inte pajen ovan sockerfri eftersom den innehåller honung, dadlar, men den är fri från det raffinerade sockret som inte är speciellt bra för både kropp och knopp! Hade jag vetat vad socker gör med oss för 20-30 år sen när mina barn var små, så skulle jag har försökt undvika att ge mina barn socker in i det längsta, de kommer tids nog utsättas för det ändå! Lev väl?

  4. Svar till K. Varför inte minska på sockret? En paj utan vitt socker är ju bättre och då kan det väl stå just nyttig paj. Jag behöver dra ner på sockret och uppskattar den här typen av ordval. Nyttigt men samtidigt balans ( finns ju en komb av recept på bloggen) är ju precis vad E förespråkar. Bästa bloggen enligt mig. Ha det gott i solen, till er alla!!

  5. Det var nog den godaste rabarberpaj jag ätit. Nånsin. Tack!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *