Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Nyponsoppa med mandelbiskvier och kokosgrädde

Inlägget presenteras i samarbete med Helhetshälsa.

img_8621

 

God morgon vänner ♥

Standnyponpulver och Supergreens är två näringspulver som jag boostar gravidkroppen med nu i förkylningstider, och idag skulle jag vilja lyfta dessa pulver lite extra här i bloggen.

I samarbete med Helhetshälsa har jag tagit fram ett smarrigt recept på nyponsoppa med mandelbiskvier och kokosgrädde – ett perfekt näringsfullt mellanmål för kalla vinterdagar!

Häng på så ska jag berätta mer!

 

img_8626img_8619

 

Helhetshälsa Supergreens innehåller typ alla nyttigheter en kan tänka sig i form av örter, gräs, groddar och mjölksyrabakterier. Sammanlagt finns 37 ingredienser från naturens rika skafferi, så detta är verkligen en riktig näringsbomb! Smaken är mild och det passar därför utmärkt att blanda pulvret i smoothie eller juice för en extra näringsboost.

>> Klicka här för att komma till en grön smoothiebowl med Supergreens!

 

Helhetshälsas strandnypon framställs av solmogna nypon som odlas ekologiskt i leverantörernas egna plantager. Alla nyponbuskar kommer från en utvald planta Rosa canina och odlas i vulkanisk jord i södra Chile. Det speciella klimatet med soliga dagar och svala nätter ger optimala förutsättningar för välsmakande och C-vitaminrika nypon. Pulvret framställs av hela nyponen, inklusive kärnorna men frukthåret har tagits bort för att säkerställa högsta kvalitet.

Det som gör Helhetshälsas nypolpulver från strandnypon så speciellt jämfört med det vanliga nyponpulvret från affären är innehållet av galaktolipiderna. Galaktolipiderna påverkar uppbyggnaden av brosk och kollagen, bra för lederna och för hudens uppbyggnad.

Nypon är därför extra bra att äta under graviditeten! Det förstärker lederna vid foglossning och förebygger hudbristningar. Dessutom innehåller nypon massa c-vitamin som kan vara bra att boosta med såhär i förkylningstider!

 

img_8562

Nyponsoppa med mandelbiskvier och kokosgrädde

Nyponsoppa (2 personer):

  • 4 dl vatten
  • 2 msk strandnyponpulver
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 msk kokossocker
  • 1 liten nypa salt

Häll vattnet i en kastrull. Blanda ihop de torra ingredienserna och vispa sedan ner i det kalla vattnet. Koka upp under omrörning och servera sedan varm eller kall.

Mandelbiskvier:

  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 msk kokossocker
  • 1 äggvita

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop mandelmjöl, äggvita och kokossocker i en skål. Spritsa eller klicka sedan ut så toppar på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i ugnen i 5-10 minuter (beroende på hur stora du gjort dem). Håll koll så att de inte bränns.

Servera nyponsoppan med vispad kokosgrädde och mandelbiskvier.

 

img_8564img_8566

 

Ååååh, vilka barndomsminnen den här skålen gav mig ♥

 

I samarbete med Helhetshälsa.

Kram / Emma

2 Kommentarer

  1. Vad gott! Jag dricker ofta nyponsoppa när jag vill boosta lite extra. Bra recept på mandelbeskvier och himla bra tips att ha kokosgrädde i 🙂 Mums!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *