Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Nutellakakor

Publicerad,

Hej ♥

Vad sägs om en nyttig nutellakaka?

En mjuk kaka, lagom söt och sprängfylld med chokladsmak samt lite knapriga chokladbitar som smälter på tungan. Den är INTE fel att avnjuta till kaffet.. eller till mellis.. eller som efterrätt tillsammans med glass… eller när du är sådär suuuugen på chokladdå är den extra bra faktiskt!

Grundreceptet är från Fanny, men jag har bytt ut lite saker samt ändrat lite mått. Fannys variant hittar du här <– (klick). Min hittar du nedan!

IMG_5647

IMG_5630

Ingredienser:

  • 2 msk kakao
  • 1 msk kokosmjöl
  • 4 msk kokossocker
  • 1 tsk bakpulver
  • En nypa salt
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 230 gram svarta bönor (sköljda och avrunna)
  • 1 msk kokosmjölk
  • 2 msk hemgjord nutella
  • 2 msk kokosolja
  • 20 gram hackad mörk choklad

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop kakao, kokosmjöl, kokossocker, bakpulver, vaniljpulver och salt i en bunke. I en annan bunke – mixa ihop bönor, mjölk, nutella och kokosolja. Blanda ihop det blöta smeten med den torra, hacka chokladen och häll i. Blanda ordentligt och klicka sedan ut tio små kakor på en plåt. Grädda i 10-12 minuter eller tills kakorna fått lagom med färg!

IMG_5635

IMG_5629

 

Jag tror jag snöat in lite på nutella. Men hur skulle jag kunna låta bli att INTE göra det efter att ha smakat min egen hemgjorda nutella <– (klick)?

 

Tips!

Om ni inte testat att göra nutellan – gör den NU!

Fast VARNING – den är lätt KRAFTIGT beroendeframkallande!

Kram / Emma

14 Kommentarer

  1. Kakan ser inte så knaprig ut, är den det? 🙂

  2. Mums! Har tänkt ett tag nu att jag skall baka lite små/mellanmålskakor – perfekt att ta med till jobbet och gott att ha hemma. Har dock inte vetat vad jag skall göra så kanske borde testa dina 🙂
    Kram

  3. Hej,
    Vill vara anonym..men ville bara säga att jag nyligen har hittat till din blogg och den är hur fin som helst! Du är jätte inspirerande! Läste nyss om din operation..hoppas att du mår bra!
    Fortsätt med det du gör..you rock! 🙂
    Kram

    • Vad roligt att du hittat hit och gillar bloggen, det gör mig himla glad! Jag hoppas att du stannar och hittar mycket inspiration framöver 🙂 Kram på dig!

  4. Ser riktigt gott ut. vilket märke på bönorna använder du?

  5. Ser gott ut!!
    Men du har skrivit ”blanda havremjöl..” men i ingredienserna står inte havremjöl med:) hur mkt havremjöl ska man ha?

  6. Å vad mumsigt!
    Jag undrar också över hur mycket havremjöl det ska vara i? Kakorna ser jättegoda ut, måste absolut testa att göra din nutella! Tror du att det går att använda dadlar bara som sötning?

    • Jag har skrivit fel, kokosmjöl ska det stå 🙂 Ja du måste testa nutellan, så himla god 😀 Och det går säkert alldeles jättebra att använda dadlar som sötning! Hoppas du gillar den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *