Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Morotskakagranola

Hej ♥

Det blev ett nytt påhitt härom dagen. Ett påhitt i form av granola. Morotskakagranola.

Jag har faktiskt aldrig gjort granola tidigare innan Fanny la up sin Chunky monkey granola som jag blev så illa tvungen att testa (såg så gott ut – och var så gott). Det tog slut i ett naffs och gav alltså mersmak. Men som vanligt så gillar jag att experimentera, vilket resulterade i en granolavariant med morotskakasmak.

Mums på den.

img_5151

Ingredienser:

  • 2 dl helt bovete (kan bytas till mer havregryn)
  • 2 dl havregryn
  • 50 g hackade valnötter
  • 1 stor morot
  • 1 mosad banan
  • 10 dadlar
  • 1/2 dl äppelmos
  • 2 msk kokoslja
  • 1 msk kanel
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 2 krm ingefära
  • 1 tsk kardemumma

Förberedelse: Lägg bovete i en skål med vatten över natten och skölj det sedan noga för att få bort allt ”slem”.

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka morot och dadlar i små bitar (jag körde dem i matberedaren) och blanda ihop med havregryn, bovete, banan, valnötter, äppelmos, kokosolja och kryddor. Kleta ut smeten på en plåt och kör in i ugnen mellan 20-30 min. Rör om var 5 minut och ta ut när den blivit lagom crunchig och fått lite färg

img_5152 img_5156

Yummi!

Lika gott som topping på fil/ yoghurt/ kesokvarg som på pannkakor/ mugcakes eller att äta bara som den är. Också ett perfekt snacks till fikat eller kvällsmyset!

Kram / Emma.

8 Kommentarer

  1. Så galet gott! Gjorde detta igår och hade som topping på frukosten och som snacks under dagen! Har gjort liknande utan bovete förut men har då inte fått den lika knaprig tyvärr. Men detta kommer jag göra igen!

  2. WOW. Det godaste jag smakat på länge. Bara WOW.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *