Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Morgonlöpning och äppelpajsbakelse

Publicerad,
God morgon 
 
Dagens lediga förmiddag började med en mysig sovmorgon. När jag slog upp ögonen kände jag mig aningen seg – som vanligt efter ett par vilodagar från träningen. Men jag gick upp och åt lite frukost och knöt sedan på mig löparskorna. Kan inte tänka mig att starta en ledig förmiddag på ett bättre sätt än en löprunda!
 
Hemma igen mixade jag ihop en smoothie, drack halva, tog en varm dusch och satte mig sedan i soffan med resten av smoothien, en äppelpajsbakelse och en kiwi. Älskade frukoststund ♥
 
 
 
Äppelpajsbakelsen finns det inga ord för!
 
Soooo damn goood!
 
Receptet hittade jag här <– (klick) och det kommer göras många gånger om, mums!!!! Perfekt som mellanmål, kvällsfika eller som del av din frukost.
 
Ingredienser:
2 msk havregryn
2 msk havremjöl (eller annat mjöl)
1/2 tsk bakpulver
1/2 – 1 tsk kanel
1/2 mosad banan
2 msk kvarg
1 tsk agavesirap
1/2 äpple
1 msk jordnötssmör
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser utom jordnötssmör och äpple. Dela i två delar och lägg ena delen på en bakplåtspappersklädd form. Platta ut och forma en liten skåra i mitten. Mixa äpple och jordnötssmör och lägg i skåran. Täck äppelmixen med resterande smet och forma hela bakelsen så att äppelsmeten är gömd inuti. Baka i ugnen i 10-15 minuter. Ta ut och låt svalna något!
 
Jag bakade min redan igår kväll – för att det skulle gå fort att göra frukosten idag! Smart va?
 
Den här är ju också perfekt att göra kvällen innan om du har bråttom iväg någonstans nästa morgon då den funkar utmärkt att ätas på språng!
 
 
 
Nu ska jag sätta mig med lite datorjobb. I eftermiddag är det fullt upp i gymmet med flera PT-kunder och några konsultationer med förhoppsningsvis lite nya kunder! Spännande!
 
Hoppas att ni får en fin tisdag!
 
Kram / Emma.

17 Kommentarer

  1. Har också sparat det receptet, ska bli spännande att prova. Ser ju himmelskt ut!

    Svar:
    Ja du måste prova, de var sååå goda 😀
    Emma Barremyr
  2. Det där ser ju bara alldeles underbart ut!

    Svar:
    De var hur goda som helst, du måste testa dem 😀
    Emma Barremyr
  3. Jag såg- och sparade detta recept i förra veckan men har ännu inte kommit mig för att prova. Tänkte aldrig på att jag kunde förbereda det kvällen innan och sedan ta med mig. I och med att jag brukar äta frukost på jobbet är tillagningsmöjligheterna lite mer begränsade 😉

    Svar:
    Du måste testa det! Var sååå sjukt gott 😀
    Emma Barremyr
  4. Hur långt brukar du springa?

    Svar:
    Oj, det är olika. Men distanspassen ligger på runt 1,3 mil, snabbdistansen 5-6 km och intervallerna varierar mellan 5 km- 1 mil 🙂
    Emma Barremyr
  5. Sitter och äter den nu. Så.Sjukt.God. Tack för receptet!!

    Svar:
    Kul att du gillade den 🙂
    Emma Barremyr
  6. Heeeelt underbar! Fantastisk att äta ljummen 🙂

    Svar:
    Visst var den 🙂
    Emma Barremyr
  7. Testa det där imorse å oj vad gott de va!!! 😀

    Svar:
    Vad kul att du gillade det 🙂
    Emma Barremyr
  8. Detta ska jag testa imorgon, tack tack 😀

    Svar:
    hoppas att du gillar dem 🙂
    Emma Barremyr
  9. Funderar på om man kan frysa in? Vore ju perfekt att göra några stycken och ladda upp frysen, grab and go! 🙂

    Svar:
    Det funkar nog utmärkt, så kör på det! 😀
    Emma Barremyr
  10. Ser jätte goda ut! Äter du dem som de är eller har du nät pålägg på?

    Svar:
    Åt dem som de är 😀 jättegoda!
    Emma Barremyr
  11. Kan man byta ut agavesirapen mot något annat (som inte är alltför onyttigt)? 🙂

    Svar:
    Honung funkar bra det med 🙂
    Emma Barremyr
  12. gjorde den här i förr går, jättegod! Hoppade dock över sirapen. Två tummar upp för detta recept!

    Svar:
    Kul att du gillade 🙂
    Emma Barremyr
  13. Hej! Jag skulle jättegärna vilja prova alla dessa fikarecept (särskillt det här) för de ser helt underbara ut! Men det är så att jag är allergisk mot banan och det verkar som de flesta grejer ska innehålla det 🙁 finns det nåt man skulle kunna ha istället eller tror du det går bra utan på dom flesta saker? Tacksam för svar 🙂

    Svar:
    Absolut, bananen är till för sötning och kan t.ex. ersättas med dadlar som mixas till en puré – också sött och gott 🙂
    Emma Barremyr
  14. Den här är så god..! Jag har börjat göra den med solroskärnor i själva degen, gott med tuggmotstånd och passar bra med äpplet 🙂

  15. Marie Andersson

    Tusen miljoner tack för detta recept Emma, det är så himla gott! Idag slog jag på stort, mångdubblade receptet och gjorde en stor äppelpaj i en vanlig pajform med massa rivna äpplen under, suuuupergott och bra att ha i kylen, både till mig själv och övriga i huset 🙂

    Ha nu en fin onsdag:)
    Kram Marie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *