Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Mjuk pepparkaka

Publicerad,

Hej vänner ♥

Vad sägs om en mjuk och saftig pepparkaka som dessutom är nyttig och bidrar med massa härliga näringsämnen? En pepparkaka som ger ett stabilt blodsocker och istället för att stjäla energi GER energi och mättnad som magen gillar mår bra av 🙂

Efter att ha käkat lussebullar och knäck med vanligt socker kände jag att det var dags för ett nyttigt bak och den här gången blev det en underbar och mjuk pepparkaka som ni måste prova!

Jag har ätit min till mellanmål de senaste dagarna med ädelost som ju är så himla gott till pepparkakssmaken, och jag är helt frälst!

Mhmmm!

IMG_4593IMG_4742 IMG_4741 IMG_4746

 

Ingredienser:

  • 100 g kokosolja
  • 2 ägg
  • 1 dl sukrin
  • 1 dl kokosmjölk
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk nejlika
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk ingefära
  • 2 dl mandelmjöl
  • 0,75 dl kokosmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk vaniljpulver

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och sukrin luftigt. Smält kokosoljan och tillsätt i äggblandningen tillsammans med kokosmjölk. Blanda sedan ner mjöl och kryddor och rör till en slät smet. Häll upp smeten i en bakplåtspappersklädd brödform och grädda i ugnen i 30-40 minuter. 

 

Njut av en riktigt god kaka till helgen!

 

Kram / Emma.

6 Kommentarer

  1. Hej! Åh har letat så efter recept på mjuk pepparkaka, och ser fram emot att testa detta! Men ang kokosmjölken, är det det tjocka du använder då? Eller blandar du det ihop det och mäter när det inte är uppdelat?

    Tack för en så fin blogg, och stort grattis till jobbet på VR! 🙂

    Kram

    • Tack för grattishälsningen, jag är glad att du uppskattar bloggen! Jag använder krämig kokosmjölk i tetraförpackning, och det är inte ”tjockt” som i konservburk 🙂 Kran

  2. Mmm, har också bakat ett par mjuka pepparkakor denna jul. Så gott och passande till lucia!

  3. Hej!
    Jag har länge funderat på kokosmjöl och mandelmjöl. Visst förstår jag skillnaden men vilket av alternativen är ”nyttigast”? Är det något som har/ger bättre fördelar i bakning? Tack så länge och jag önskar dig och Pelle en fin tredje advent! Kram

    • Hej Emma! Både kokosmjöl och mandelmjöl innehåller massa nyttigheter och är bra produkter och jag tycker en kombination av dem i bakverk är väldigt bra 🙂 Hoppas du haft en fin tredje advent! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *