Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Mjölkkokt havregrynsgröt med lingon

Publicerad,

img_6934

God morgon vänner ♥

Hur mår ni såhär på måndagsmorgonen? Har ni haft en bra helg?

Min helg har varit väldigt lugn och förutom ett par promenader i skogen har fokus legat på vila och återhämtning. Jag har plöjt massa avsnitt av One Tree Hill, läst tidningar, tagit några långa varma bad, suttit framför brasan och lyssnat på ljudbok, bakat och fikat kladdkaka, gjort mindfulnessövningar och haft kvalitetstid med Pelle. En riktig myshelg med andra ord!

Nu är jag riktigt utvilad, laddad och redo för en ny vecka! En vecka som startades med en härlig tallrik gröt till frukost!

img_6937

Dagens gröttallrik innehöll mjölkkokt havregrynsgröt! Det är en storfavorit hos mig och jag kokar nästan alltid mina havregryn i mjölk – det gör gröten mycket krämigare, godare och mer mättande än om den kokas på vatten. Jag brukar dessutom knäcka ner ett ägg för ännu mera mättnad, och står mig därför riktigt bra på en tallrik gröt.

Ingredienser:

  • 1 dl havregryn
  • 2 dl mjölk
  • 1 ägg (kan uteslutas)
  • 1 nypa salt

Koka ihop mjölk + havregryn och låt puttra i cirka 5 minuter. Smaka av med salt. Dra kastrullen åt sidan, knäck ner ett ägg och rör runt ordentligt tills ägget är helt upplöst i gröten. Servera förslagsvis med bär, nötter, frön eller sylt!

Jag serverade min gröt med en sked hemkokt lingonsylt som en av mina kära vänner kom förbi med i helgen, mums ♥

img_6940

 

Fler mumsiga varianter på mjölkkokt havregrynsgröt:

>> Mjölkkokta havregryn med banan- och jordnötssmörsröra, blåbär och kokos

>> Mjölkkokt havregrynsgröt med vanilj, jordnötskeso och banan

>> Mjölkkokta havregryn med världens godaste chokladkräm och hallon

 

Hoppas att ni ger er en fin start på dagen med både en god frukost och snälla tankar till er själva! 

Kom ihåg att ni är fantastiska precis som ni är 

 

Kram / Emma.

2 Kommentarer

  1. Ser riktigt gott ut 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *