Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Mjölk- och glutenfri Pasta Carbonara

Publicerad,

Hej vänner ♥

Det finns många småsaker som kan göra mig sådär löjligt glad.

Som t.ex. när jag tidigare i veckan hittade en ekologisk KRAV-märkt pasta gjord på fullkornsrismjöl. Pasta har liksom varit något jag älskat i hela mitt liv och är i stort sett det enda jag verkligen saknar i min glutenfria kost.

Direkt gick tankarna till Pasta Carbonara och både ekobacon och havregrädde åkte därför ner i varukorgen tillsammans med pastan.

IMG_5437

 

Igår fick jag äntligen provsmaka den nya pastan tillsammans med baconsåsen som jag gjorde till och det blev så bra!

Pastan var spänstig i konsistensen, mättande och väldigt god i smaken 🙂

 

IMG_5426 IMG_5425 IMG_5428

 

Ingredienser (3-4 personer):

  • 1 paket glutenfri ekologisk linguine (går självklart bra att ta vanlig pasta om du äter gluten)
  • 2 paket ekologisk bacon
  • 1 paket havregrädde (vanlig grädde funkar såklart utmärk också, om du inte vill ha den mjölkfri)
  • salt och peppar
  • riven parmesan

Koka pastan enligt anvisning på paketet. Stek under tiden bacon och avsluta med att hälla på havregrädde. Låt puttra några minuter och smaka sedan av med salt och peppar. Servera med riven parmesanost och en härlig sallad.

 

OBS! För helt mjölkfri – använd en vegetabilisk ost eller uteslut den helt.

 

IMG_5434

 

Kram / Emma.

13 Kommentarer

  1. Vad tror du om kokosmjölk?

  2. Jag fick för mig att havre innehåller gluten så jag googlade just och det verkar som det inte gör det. Så anledningen till att det säljs glutenfria havregryn är alltså för att vara helt säkra på att det inte finns spår av gluten i förpackningen? Om man inte är allergisk, utan bara vill undvika att äta gluten, så är det alltså fritt fram att äta ”vanliga” havregryn? Eller har jag förstått det hela fel?

    • Precis så är det – att det kan finnas ”spår” av gluten i de produkterna som är inte är glutenfia. Havre är naturligt glutenfritt så är du inte allergisk är det fritt fram att äta vanliga havregryn 🙂

  3. mums, ska testa med bönpasta.

  4. Men! Riktig carbonara ÄR ju gräddfri, inte behöver man krångla till det med havregrädde (även om det är otroligt gott, jag älskar havregrädde!). Men testa att vispa ihop 2 ägg + 2 äggulor med riven parmesan tills det blir som en grynig kräm, blanda detta sedan med fräst bacon/pancetta och nykokt pasta – WOW!

    Tips: http://ricette.giallozafferano.it/Spaghetti-alla-Carbonara.html kolla videon 🙂

    • Eller gör det krämigt med hjälp av lite av pastavattnet!! 🙂

    • Ja precis, men nu var det inte gräddfri den var, utan mjölkfri (för de som inte tål mjölk, och de kan heller inte äta ost). Men den varianten du tipsar om låter gudomligt god, så den ska jag garanterat testa, TACK så mycket för tipset 🙂

  5. Men mums! Bacon är ju galet gott o speciellt till pasta 🙂

  6. Ett annat tips är att göra carbonara med risnudlar, det blir jättegott och man slipper alla konstigheter som finns i den ”vanliga” glutenfria pastan 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *