Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Middagsinspiration till helgen

Publicerad,

När vi var i Torsby senast bjöd mamma på en helt fantastisk tre-rätters middag igen! Ni minns kanske hur det såg ut när vi var där gången innan? Ja vi blir ofta bortskämda med rejält goda middagar när vi är där uppe, och denna gången var inget undantag!

För att ge er lite härlig middagsinspiration inför helgen tänkte jag idag dela med mig av denna underbara middag, fresta med bilder och dela recept!

Har ni inte helgens middagar planerade än får ni här inspiration och tips på riktigt goda grejer att slänga ihop!

IMG_4267 IMG_4268 IMG_4269

Till förrätt var det som vanligt lite småplock, och jag älskar verkligen det här med tapas till förrätt! Det är så trevligt att sitta och plocka med maten, äta lite av varje, prata och bara njuta av stunden här och nu.

Åhja, dessa stunder är mindful eating verkligen lätt att ta till!

Förrätten bestod av en sallad med tomat, paprika och fetaost, brieost inlindad i kallrökt lax och små hembakade tunnbröd med chevre, fikonmarmelad och parmaskinka!

Så, så, såååå gott!

IMG_4272 IMG_4285

Elsa somnade tidigt så jag kunde hjälpa till lite med maten, och mitt uppdrag blev att fixa minitunnbröden till förrätten. Receptet är väldigt enkelt och går snabbt att slänga ihop – och vips har man ett nybakat och rykande färsk bröd att servera till maten.

Recept hembakade minitunnbröd (8 bröd):

1 dl havremjöl

1 dl rismjöl

1 tsk fiberhusk

1 dl majsmjöl

0,5 tsk salt

1 tsk bakpulver

1 dl mjölk

1 msk honung

Blanda ihop alla torra ingredienser och tillsätt sedan mjölk och honung. Knåda ihop till en fast deg och dela upp i åtta bollar. Kavla ut tunt mellan ett ihopvikt baplåtspapper och stek 1-2 minuter per sida i het stekpanna.

Tips – brödet funkar också utmärkt till helgens frukostar och är extra gott med mosad avokado, stekt ägg och en nypa salt.

IMG_4292 IMG_4293

Varmrätten var en gryta som stått på spisen och puttrat i stort sett hela eftermiddagen. Och en mustig gryta är väl typisk höstmat iallafall? Den här köttgrytan var pimpad med oliver och tomat och serverades med pasta!

>> Klicka här för att komma till receptet på denna fantastiska vintergryta!

IMG_4299 IMG_4295

Och så var det efterrätten! En cheesecake med blåbär och citron – hur gott? Den satt som en smäck vill jag lova. Det är något med citroncheesecake som är svårslaget! Jag älskar den glassiga konsistensen, krispet från botten och när det söta möter det syrliga! Rekommenderas varmt!

>> Klicka här för att komma till recept på cheesecake med blåbär och citron!

Tips – vill du ha den glutenfri? Använd glutenfria digestivekex!

 

Hoppas det ger er lite härlig middagsinspiration till helgen!

Ta hand om er, njut av fredag och en fin helg fina ni ♥

 

Kram / Emma.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *