Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Mellanmålsmuffins med päron och jordnötssmörsgömma

Publicerad,

Hej vänner ♥

Muffins är ett utmärkt mellanmål som är lätt att stoppa ner i väskan och som håller sig fräscht under dagen. Det går att göra mängder med olika varianter och här kommer en variant kanelmuffins med päron- och jordnötssmörsgömma – riktigt krämig och god!

Den här sötsaken passar utmärkt till kaffet under förmiddagsfikat, som snabb återhämtning efter träningen eller som en del i din frukost! Eller varför inte plocka fram när suget faller in – denna godsaker både mättar och stabiliserar blodsockret. Den ger bra energi, nyttiga fetter, långsamma kolhydrater och såklart en hel del protein också!

Recept?

Okejdå! 🙂

IMG_5566

IMG_5559

Ingredienser:

  • 240 gram vita bönor
  • 2 ägg
  • 2 äggvitor
  • 1/2 dl kokosolja
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 1/2 dl kokossocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk agavesirap
  • 1 msk kanel
  • 1 päron
  • 1/2 dl jordnötssmör
  • 1/2 dl kokosflingor
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • Salt

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa vita bönor, ägg, äggvitor och kokosolja till en smet. Tillsätt sedan kokossocker, vaniljpulver, bakpulver, agavesirap och kanel. Klicka i hälften av smeten i muffinsformar och forma sedan ett litet ”hål i varje muffins. Mixa ihop päron, jordnötssmör, kokosflingor, vaniljpulver och salt och klicka i en klick i varje muffinsform. Klicka sedan över resterande kanelsmet och grädda i ugnen i 15-20 minuter (minns inte riktigt), men ta ut dem när de fått lite färg!

IMG_5557

IMG_5561

Vita bönorna är istället för mjöl – de ger mycket fibrer, protein och en härlig krämighet! Har ni inte testat baka på bönor är det dags nu!

Kram / Emma.

 

7 Kommentarer

  1. Mm ser himla goda ut!! Får testas snarast! Hur många blir det ungefär på en smet? Perfekt att ha i frysen och ta med till skolan. Blir två lagom för ett mellanmål? Har äpplen hemma så byter nog det mot päron, borde bli smarrigt det med!!

    • Jag tror jag fick tio (ganska små), det beror lite på hur stora du gör det 🙂 Gör du tio st blir två ett perfekt mellanmål – och jag tror de blir minst lika gott med äpplen i, som äppelpaj 🙂

  2. Det låter jätte gott. Men vad är agavesirap? Kan man använda något annat istället?

  3. ÅÅH detta recept ska jag testa i helgen! JAG ÄLSKAR DINA RECEPT! Du inspirerar mig verkligen! Du verkar vara en härlig person dessutom! Tack för alla underbara recept och inspirationen och motivationen du ger mig!! PUSS PÅ DIG!

    • Och du gör mig otroligt glad med din kommentar, TACK! Så kul att jag får inspirera och motivera, jag älskar det! Puss på DIG

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *