Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Mellanmålsmuffins med banan

Publicerad,

Jag fick ett extremt sug efter muffins till eftermiddagsfikat i veckan, vilket resulterade i muffinsbak här hemma! Det blev ett gäng kladdiga mellanmålsmuffins med banan som blev så goda.

Åh, mellanmålsmuffins alltså – vilken grej! För det första är de himla enkla att göra – bara att mixa ihop och slänga in i ugnen (vilket gör det svårt att misslyckas), och vips så har du ett gott mellanmål eller nyttigt fikaalternativ snabbt till hands (det är perfekt att göra storbak och ha ett gäng i frysen).

Muffins håller sig även bra i väskan under dagen om du inte har möjlighet till kylskåp vilket gör dem till ett optimalt mellanmål på språng. De är även perfekta innan eller efter träningen för att fylla på energin och också otroligt goda till eftermiddagskaffet för njutningens skull! När helst det passar dig ♥

Vill du baka något gott och nyttigt till dig själv i helgen – gör dessa muffins! De är underbart goda. Jag lovar!

 

Mellanmålsmuffins med banan

Ingredienser (10 muffins):

1 dl kokosolja

10 färska dadlar

2 mogna bananer

1 tsk vaniljpulver

2 tsk bakpulver

1/2 tsk salt

4 ägg

2 dl havregryn

2 dl rismjöl

2 dl havremjöl

Mörk choklad till garnering

Sätt ugnen på 175 grader. Smält kokosolja och mixa ihop med dadlar, bananer, ägg, salt och vaniljpulver. Blanda ihop bakpulver, rismjöl, havregryn och havremjöl. Rör sedan ner mjölblandningen i smeten. Klicka ut smeten i muffinsformar och grädda i 10-15 minuter beroende på hur kladdiga du vill ha dem. Ta ut och låt svalna. Smält chokladen och ringla över muffinsarna.

Så, de är klara att avnjutas!

 

Hoppas att ni gillar dem och får en härlig fredag!

 

Kram / Emma.

 

2 Kommentarer

  1. Mums, vad goda de verkar vara. Jag älskar när du delar med dig av goda och hälsosamma tips!

    Jag måste också få tipsa dig om något supersmarrigt jag gjorde till brunch förra helgen. Du vet receptet på dina fodmap-anpassade kanelbullar? Jag följde det receptet, men fyllde dem istället med en kräm jag mixade ihop på 150 g dadlar+100 g mjuk smör+3 msk kanel. Sedan gräddade jag dem i ett belgiskt våffeljärn och vips så fick jag glutenfria, fodmap-anpassade belgiska våfflor med en gudomligt god dadelkräm insprängd här och där. ÅHH så gott det var, får bli repris i helgen haha. Jag åt tillsammans med vispad grädde och en klick jordgubbssylt, men kan tänka mig att vaniljglass och lönnsirap också är väldigt gott till! Eller bara som de är…. 🙂

    • Så kul att du gillade det 🙂 och ditt tips lät helt gudomligt, precis som du skriver! Ska garanterat testa! Mums

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *