Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Meatzapizza

Publicerad,

Hej vänner ♥

Den där meatzapizzan har jag sett på flera håll, senast hos Fanny som gjorde en variant med kyckling och jag blev genast sugen på att göra en variant jag med!

Söndagsmiddagen igår blev en variant meatza gjord på älgfärs med smak av basilika serverad med en yoghurtsås med vitlök och ännu lite mer basilika. Det blev jättemumsigt!

Dessutom var den otroligt enkel att göra och slängdes ihop på ett fåtal minuter! Det enda som tog lite tid var minuterna i ugnen, men under den tiden slängde jag ihop såsen och fixade grönsaker! Rekommenderas till den som vill ha något snabbt, mättande och nyttigt!

IMG_0927

 

Ingredienser (2 personer):

  • 400 gram köttfärs
  • 1 liten gul lök
  • 1 ägg
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 tsk salt
  • 1 nypa svartpeppar
  • 1 tsk fiberhusk
  • 250 gram krossade tomater
  • 100 gram riven ost

Sätt ugnen på 200 grader. Finhacka löken och basilikan och blanda ihop dem med köttfärs, ägg och kryddor. Tillsätt fiberhusk och låt smeten svälla ihop några minuter. Tryck sedan ut den på en plåt i en fin och runda pizzaform. Häll på krossade tomater och riven ost. Strö över pizzakrydda och grädda i ugnen i ca 20 minuter. Servera med basilika och vitlöksyoghurt och sallad.

Basilika- och vitlöksyoghurt: mixa 2 dl turkisk yoghurt med 1/2 kruka basilika och en liten vitlöksklyfta. Smaka av med salt och peppar.

 

IMG_0929

 

Slurp sa det!

 

Kram / Emma.

3 Kommentarer

  1. jennifer-berglund@hotmail.com

    det är alltså ingen botten? Utan köttfärsröran är både fyllning och botten? 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *