Header Image

Emma Barremyr

Jag heter Emma Barremyr, är 30 år och bosatt på Hammarö utanför Karlstad i Värmland. Jag är utbildad hälsocoach, dip. massör, lic. personlig tränare, dip. mindfulnessinstruktör, löpcoach och vidareutbildad inom träning under och efter graviditet. Jag driver mitt eget företag PT by Emma där jag främst jobbar som personlig tränare och influenser via mina sociala medier idag. I min blogg får du läsa om allt som rör hälsa och familjeliv. Jag har en dotter, Elsa som föddes i april 2017 och är i nuvarande stund gravid med mitt andra barn som beräknas komma i början på augusti 2019. Jag älskar att baka och laga mat, vara ute i naturen, pyssla i trädgården, träna och vara ute på äventyr! Här i bloggen och på Instagram får ni hänga med på det mesta och jag hoppas ni ska trivas här! KONTAKT: emma@ptbyemma.se SAMARBETSFÖRFRÅGNINGAR: emma@ptbyemma.se INSTAGRAM: @emmabarremyr

Matlådan!

Publicerad,

Hej vänner ♥

Idag drar #matlådekampan igång!

Jag har ju inget vanligt jobb som innebär att jag alltid är borta över lunch. Oftast är det förmiddagar eller eftermiddagar som tillbringas i gymmet och då äter jag antingen lunchen innan eller efter. Mellanmål brukar dock slinka ner i en liten låda för att jag ska kunna fylla på med energi under förmiddagen/ eftermiddagen. Det är mycket sällan jag äter lunch ute, utan mina luncher är oftast matlådor från dagen innan eller något i frukoststil som lagas till hemma (en underbar fördel när jag jobbar hemifrån). När jag jobbar i Torsby är det också oftast matlådor eller frukostmat som gäller där också! Planeringen är alltid viktig och jag försöker ligga steget före när jag vet att jag inte är hemma över lunch!

Härom dagen hade jag lyxen att jobba hemifrån och då låg det en överbliven bönburgare i kylen som tillsammans med en zucchinifralla, avokado, tomat, paprika, spenat och currysås blev en alldeles utsökt och delikat lunch!

Receptet på bönburgaren kommer från Annie som är grym på vegetarisk/ vegansk mat och alltid har massa spännande tips och recept på sin blogg! Kika in för inspiration vetja!

IMG_3882 IMG_3884

 

Ingredienser (6 biffar):

  • 1 testar ekologiska svarta bönor
  • 1msk kokosolja
  • 2 msk sesammjöl
  • 1 normalstor morot
  • 4 champinjoner
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk vitlökskrydda
  • 1 msk näringsjäst
  • 3 msk matskedar vatten
  • 2 tsk fiberhusk
  • 1 msk pofiber
  • 2 nypor salt

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa ihop bönor, morot och svamp med vitlök, salt och curry. Låt det vara lite tuggvänliga bitar kvar. Blanda sedan ner resterande ingredienser (utom vatten) och kör till det det blandats jämnt utan att det blir för små bitar. Häll sedan ner lite vatten i taget och rör om förhand. Låt det svälla i tio minuter och forma sedan biffar som är cirka 1 cm tjocka – rulla bollar, platta till och forma sedan till dem. Grädda den i ugnen i ca 20 minuter.

Serveras med valfria tillbehör i ett gott bröd!

Såsen är gjord på turkisk yoghurt, curry och Santa Marias mango/ curry.

 

Vad ligger i era matlådor idag?

 

Kram / Emma.

6 Kommentarer

  1. Gott! Hade också biffar i matlådan fast fiskbiffar 😉 har dock ett vegetariskt recept på biffar på g. Ha en toppen dag fina du!

  2. WOW! I min matlåda låg det en riktigt god pastasallad av dinkelpasta som jag just upptäck! Pastan var blandad med keso, avokado, tomat, morötter och hemmagjorda falafels 🙂

  3. Jag hoppas att det kommer gå bra för dig i matlådekampen 🙂

  4. Dagens matlåda bjöd på hemmagjord pyttipanna, rödbetor och stekt ägg:)

  5. Kycklinggryta med ris och en härlig sallad fanns i min matlåda 🙂

  6. Jag startar en egen utmaning idag. ”Chipsfri oktober”! chips är min svaghet som jag oftast äter mer av vana än för smakens skull. Känns taggad för det idag:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *